Fakta: El Clásico i siffror

0: Antalet El Clásico-matcher Real Madrids tränare Rafael Benítez har gjort (att jämföra med två som hans motståndare Luis Enrique, som tränare, har).

19: Antalet kort (18 gula och ett rött) som Real Madrids Fernando Hierro drog på sig i sina El Clásico-matcher och som gör honom till mötets "största buse". Real Madrids nuvarande backstjärna Sergio Ramos står för tillfället på 15 gula och två röda.

21: Antalet mål som Barcelonas Lionel Messi har gjort på sina totalt 30 "clásicos", vilket är rekord för mötet. Antagonisten Cristiano Ronaldo har gjort 15 mål på 23 möten med Barcelona för Real Madrid.

29: Antalet El Clásico-matcher nuvarande Barcelona-tränaren Luis Enrique gjorde toalt för både Real Madrid (1991–1996) och Barcelona (1996–2004).

31: Antalet El Clásico-matcher som Barcelonas lagkapten Andrés Iniesta har gjort, en mer än Ramos och Messi och därmed flest av de nu aktiva spelarna.

79: Antalet El Clasíco-matcher som förre Real Madrid-målvakten Iker Casillas (37) och förre Barcelona-mittfältaren Xavi (42) spelade tillsammans. Lördagens möte blir det första utan någon av dem på 15 år.

92: Antalet segrar som Real Madrid har mot Barcelona i tävlingsmatcher. 90 är siffran för Barcelona, 48 matcher har slutat oavgjort.

230: Antalet El Clásico-matcher som har spelats sedan lagen första gången ställdes mot varandra i den spanska cupen 1902. Då vann Barcelona med 3–1.

389: Antalet mål som Real Madrid har gjort i tävlingsmatcher mot Barcelona, som har gjort 15 färre.

500 miljoner: Antalet tv-tittare världen över som, enligt den spanska ligan, väntas se matchen som inleds 18.15 svensk tid på lördagskvällen.

719 miljoner: Det i euro – omkring 6,7 miljarder kronor – beräknade marknadsvärdet för Real Madrids trupp, enligt webbplatsen transfermarkt.de. Motsvarande för Barcelona är 658 miljoner euro, 6,1 miljarder kronor.

Förra fredagens brutala terrorattentat i Paris, som tog minst 129 liv och skadade över 350, riktades bland annat mot arenan Stade de France där vänskapslandskampen mellan Frankrike och Tyskland spelades. I veckan som gått har dessutom Spaniens bortamöte med Belgien ställts in på grund av det upphöjda terrorhotet, och i Hannover evakuerades arenan och Tyskland–Nederländerna blev inställd med kort varsel på grund av ett bombhot.

Därmed är det inte konstigt att säkerhetsnivån inför lördagens spanska stormatch mellan Real Madrid och Barcelona, som väntas ha en global tv-publik på omkring 500 miljoner, är på närmast oöverträffade nivåer. Och det är heller inte konstigt att alla sportsliga förutsättningar hamnar i skymundan för det som alla tänker på, pratar om, oroas för.

2 400 tjänstemän

Spanska myndigheter menar att det inte finns någon anledning att tro att klassikermötet riskerar att bli inställt. 2 400 poliser, matchvärdar och räddningspersonal kommer att finnas på plats inne på eller i anslutning till Santiago Bernabéu-stadion i Madrid för att garantera säkerheten för de omkring 80 000 åskådarna.

– Det är en skam att människor inte pratar om sport, fotbollen eller själva skådespelet, men det är den verkligheten vi befinner oss i och vi kan inte ignorera det, sade Barcelonas lagkapten Andrés Iniesta på torsdagen.

– Vi måste försöka återvända till att leva våra liv normalt, fortsatte han.

På planen har serieledande Barcelona ryckt till sig ett trepoängsförsprång till just Real Madrid. Detta trots att storstjärnan Lionel Messi har varit borta de senaste två månaderna på grund av en knäskada.

Stjärntrion Reals hopp

Argentinaren har dock återvänt till träning tidigare i veckan och kan göra comeback på lördagskvällen. Det är ännu osäkert huruvida tränaren Luis Enrique vågar chansa med Messi från start, eller låter honom inleda på bänken.

Från Real Madrids håll är förhoppningen stor att Cristiano Ronaldo, Karim Benzema och Gareth Bale ska kunna ordna en seger i det som blir stjärntrions blott tredje start tillsammans i höst.

Benzema har varit skadad och kommer att göra sitt första framträdande efter att han tidigare i november blivit gripen misstänkt för utpressning mot franska landslagskollegan Mathieu Valbuena.