Fotbolls-EM avgörs i tio olika städer i Frankrike 10 juni till 10 juli nästa år. För svenska supportrar finns två olika möjligheter att skaffa biljetter. Det går dels att ansöka via det europeiska förbundet Uefas öppna kvot och dels via den kvot som det svenska förbundet tilldelas. Hur stor kvot de nationella förbunden får att administrera bestäms i slutet av november.

– Vi räknar med att det blir ett rejält tryck inför EM och var i gång med föreberedelserna redan när Zlatan gjorde 2–0 på tisdagskvällen, säger Linus Åström som är projektledare på förbundets samarbetspartner Steve Perryman Sport Travel.

– Suget att följa landslaget sjönk efter insatserna mot Ryssland och Österrike, men Danmarksmatcherna har ökat trycket igen, säger Åström.

TT: Kommer den senaste tidens terrorattentat i Frankrike att påverka intresset?

– Det är svårt att veta, men folk tänker sig nog för lite extra. Allt beror förstås på vad som händer under vintern och våren.

Efter lottningen vet man var och när de olika matcherna kommer att äga rum och från och med den 14:e och fram till i januari går det bra att ansöka om biljetter. "Först till kvarn" gäller inte, dock är medlemmar i landslagets supporterklubb prioriterade.