Toni Kroos gav det regerande världsmästarlaget ledningen med ett långskott två minuter före halvtid. Mario Gomez ökade på till 2–0 i 57:e minuten.

Men i och med det målet hade hemmasupportrarna haft sitt roliga på Olympiastadion i Berlin.

Fyra minuter efter Tysklands 2–0-mål reducerade Harry Kane. Och en kvart före full tid utjämnade Jamie Vardy med sitt första landslagsmål i sin femte landskamp. Och två minuter in på tilläggstiden nickade Eric Dier in en hörna, ett mål som var Tottenham-mittfältarens första i nationalelvan.

– Vi spelade fantastiskt i dag, vi förtjänade verkligen att vinna. Vi skapade så många chanser att en en annan dag hade vi kunnat göra ytterligare två mål, sade Tottenham-anfallaren Harry Kane till ITV.

Storstryk för Backe

Finland med svenske förbundskaptenen Hasse Backe åkte på storstryk i landskampen mot Polen, som hemma i Wroclaw vann med 5–0.

Polackerna, klara för EM i Frankrike i sommar, hade en lyckosam period i mitten av första halvlek då Kamil Grosicki, Pawel Wszolek och Filip Starzynski svarade för tre mål inom loppet av 14 minuter. Efter 3–0 i paus gjorde sedan Grosicki och Wszolek var sitt mål till.

–  De första 45 minuterna var en mardröm för oss. Vi lät Polen göra inlägg alltför lätt och de ledde till två enkla mål. Dessutom hade vi problem med försvaret i straffområdet, sade Hasse Backe.

–  Vi bytte system till 4–1–4–1 för att stoppa inläggen och andra halvlek gick bättre, men vi hade slagits i spillror redan i första, sade Hasse Backe.

Finland möter Norge i Oslo på tisdag.

Österrikisk seger

Österrike, också EM-klart, vann knappt hemma i Wien mot Albanien, som debuterar i ett EM-slutspel i sommar. Österrikarna gjorde två mål första kvarten genom Marc Janko och Martin Harnik, men Albaniens Ermir Lenjani reducerade direkt efter paus. 2–1 stod sig dock matchtiden ut.

Hemma i Budapest nådde EM-klara Ungern 1–1 efter en sen kvittering mot Kroatien. Mario Mandzukic gav kroaterna, som också har ett EM-slutspel att se fram emot, ledningen efter en knapp halvtimmes spel, men Ungerns Balasz Dzsudzsak kvitterade i den 79:e minuten.

Ryssland, som blev tvåa före Sverige i EM-kvalgrupp G, tog emot Litauen hemma i Moskva och vann med 3–0.