Tre mål i U21 och mål i två raka allsvenska matcher.

Det har lossnat vid bästa tänkbara tidpunkt för Gustav Engvall, som gjort stor succé under oktober och med två mål på bortaplan mot AIK i måndags såg till att IFK Göteborgs gulddröm lever in i det sista.

– Känslan är god. Norrköping har ett ännu bättre läge, men vi tror på oss och ska vinna vår match mot Kalmar, sedan får vi se hur långt det räcker, säger 19-åringen, som hellre lyfter fram lagets insatser än sina egna.

– Det var framför allt viktigt att vi vann matchen, alla krigade verkligen för varandra. Men det är klart att det personligen alltid är skönt att göra två mål.

Många byten

Stämningen är uppsluppen på Kamratgården när IFK Göteborg har sin sista öppna träning inför den nervpirrande allsvenska finalen på lördag. Allt ska vara som vanligt, kontinuitet är det som gäller, poängterar IFK-tränaren Jörgen Lennartsson inför matchen mot Kalmar FF.

Det har gällt det mesta i årets IFK Göteborg – utom i anfallet.

Gustav Engvall har visserligen fått mycket speltid. Men det har roterats väldigt mycket längst fram i anfallet. Senast mot AIK blev Engvall ensam spets med Mads Albaek som släpande forward bakom sig.

– Vi har väl haft fem eller sex olika konstellationer, säger Lennartsson.

– Av olika anledningar har vi roterat ganska mycket på vårt forwardspar, det underlättar inte heller för en ung spelare.

Svår tid

Det ligger samtidigt mycket slit bakom framgångarna. En knäskada på försäsongen gjorde att 19-åringen missade viktig träningstid. Ett dödsfall i familjen i augusti blev ett nytt tungt slag.

Men med målen i U21 i ryggen har fullträffarna till slut kommit även i allsvenskan.

– Vi har verkligen satsat på Gustav för att han ska ta det sista steget. Nu har målen ramlat in på slutet, då kommer också självförtroendet och så rullar det på, säger Lennartsson.

Samtidigt har målformen, både under hösten i fjol och i år, dragit till sig en del intresse från utländska klubbar.

Men det får vänta.

– Det har gått bra en tid nu. Det är kul att vara med och få möta till exempel Spaniens U21, som har fantastiska spelare. Man växer av det och det har jag väl tagit med mig in här, säger Gustav Engvall.

– Men framtiden... det är alltid så i fotbollen, man vet aldrig. Jag fokuserar på IFK Göteborg och på att ta SM-guld, sedan får vi se om det händer något efter det.