Fakta: U21-truppen

Målvakter: Anton Cajtoft, Jönköping Södra, Jesper Johansson, Mjällby.

Försvarare: Sebastian Hedlund, Kalmar FF, Carl Johansson, Helsingborg, Pa Konate, Malmö FF, Anam Lundqvist, Elfsborg, Isak Ssewankambo, Molde, Linus Wahlqvist, IFK Norrköping.

Mittfältare/anfallare: Gustav Engvall, IFK Göteborg, Alexander Fransson, Basel, Samuel Gustafson, Häcken, Melker Hallberg, Hammarby, Anton Jönsson Salétros, AIK, Jesper Karlström, Djurgården, Kristoffer Olsson, Midtjylland, Muamer Tankovic, AZ Alkmaar, Simon Tibbling, Groningen, Arber Zeneli, Heerenveen.

U21-landslaget inleder säsongen med en EM-kvalmatch mot San Marino den 27 mars.

Förbundskaptenen Håkan Ericson får klara sig utan försvararna Ludwig Augustinsson och Victor Nilsson Lindelöf som är uttagna till A-landslaget. Dessutom är Joakim Nilsson och Emil Krafth skadade.

– Den här utmaningen vi har framför oss med San Marino är en speciell sådan. San Marino, utan att prata illa om dem, är ett lag som bara egentligen siktar in sig på försvarsspel. Anfallsspelet handlar mycket om att skaffa frisparkar på motståndarens planhalva, säger Ericson.

I hemmamötet besegrades San Marino med 3–0.

– Även vid 3-0-ledning, som vi hade mot dem hemma, så försökte de få tiden att gå. Jag har stor respekt för dem. De är lojala, de strider för sitt lag, för sitt land och är tuffa att få hål på. Men givetvis räknar jag med att vi kommer hem med en seger och håller den här tuffa gruppen levande.

Övriga lag i gruppen är Spanien, Kroatien, Georgien och Estland.