Fakta: Christian Eriksen

Född: 14 februari 1992.

Position: Mittfältare.

Klubbar: Middelfart –2005, Odense 2005–2008, Ajax 2008–2013 (A-laget från 2010), Tottenham 2013–.

A-landskamper/mål för Danmark: 55/6.

Övrigt: Årets danska spelare 2011, 2013 och 2014. Årets talang 2010.

Diset ligger tungt över gemytliga Helsingør stadion när det danska fotbollslandslaget gör sin andra träning under samlingen. Inte ödesmättat tungt – än återstår det några dagar till den skandinaviska kampen om en EM-biljett till Frankrike

– Det kommer att bli spännande. Jag tror att det blir en riktigt hektisk match uppe i Stockholm, säger Christian Eriksen till TT innan träningen.

"Väldigt bra form"

Tottenhamspelaren Eriksen var en av flera spelare som tog det lite extra lugnt under tisdagen. Han kom till samlingen med ett Londonderby i benen. Mittfältaren var en av de absolut bästa spelarna på planen i 1–1-mötet med Arsenal i söndags.

– Det har varit väldigt många matcher det senaste, men formmässigt har det gått riktigt fint. Jag känner mig i väldigt bra form, säger Eriksen.

Sommaren 2013 lämnade Eriksen nederländska Ajax för England och mittfältskreatören har sedan dess varit en av Tottenhams viktigaste spelare. Denna säsong står han noterad för två mål – båda på frispark mot Swansea (2–2) i början av oktober. Hans danska landslag har dock inte gjort mål på de tre senaste tävlingsmatcherna.

– Vi har varit bra defensivt, men vi hoppas att vi kan göra mål mot Sverige. I sådana här matcher handlar det om att göra mål. Jag är absolut inte oroad, säger 23-åringen.

I kvalgruppen gjorde Danmark åtta mål på åtta matcher – Sveriges anfallsstjärna Zlatan Ibrahimovic gjorde åtta mål på egen hand på lika många matcher.

– Det är helt klart den största spelaren Sverige har och självklart en spelare vi måste ha koll på, men det tror jag att vi får. Men det är tio andra spelare också.

Fyra raka segrar

Eriksen gjorde sin landslagsdebut i mars 2010 och fick göra två inhopp under VM i Sydafrika 2010. På vägen dit slog Danmark ut Sverige i VM-kvalet 2009 och det rödvita landslaget har fyra raka segrar mot sin nordiska granne.

TT: Är det något ni blir stärkta av?

– Det är självklart svårt att säga. Varje match är en ny match. Självklart vet var vi står i förhållande till Sverige och vi vet att vi har vunnit förr. Vi hoppas att vi kan göra det igen, säger Eriksen.