Loui Erikssons hattrick var hans tredje i NHL-karriären och det första sedan nyårsafton 2009.

Eriksson gjorde både 2–1 och 3–1 i mittperioden och avslutade med 4–2 i inledningen av den tredje akten.

– Det var ett tag sedan jag gjorde ett, så det var skönt att få ett hattrick och självklart, viktigast av allt, att vinna matchen, säger Eriksson till nhl.com.

I och med nattens tre mål gick 30-åringen upp i topp i svenskarnas skytteliga med sina nio mål.

Karlsson imponerar

Ottawas Erik Karlsson, utsedd till NHL:s bästa back den gångna säsongen, imponerar även i år. I 3–0-segern hemma mot Columbus blev det två mål och en målgivande passning. Med 21 poäng (5+16) är Karlsson sexa i poängligan. Bland backarna har han bara en spelare framför sig, och det är John Klingberg som har gjort 22 poäng på 20 matcher.

I natt blev det två målpassningar när hans Dallas besegrade Washington med 3–2, vilket betyder att den 23-årige svensken är i ledning i NHL:s assistliga. Klingberg leder också den svenska poängligan och är i delad ledning i NHL:s plus/minus-liga.

– Ja, det går bra just nu, jag kan inte säga något annat. Jag är i bra form och det är kul att se de där noteringarna så länge det nu varar, säger Klingberg till aftonbladet.se.

Washingtons ryske stjärna Alexander Ovetjkin kunde trösta sig med att slå det ryska målrekordet i NHL, 484 mål, ett mer än vad landsmannen Sergej Fedorov mäktade med.

Nicklas Bäckström stod för framspelningen och gjorde även ett mål. Det var Bäckström som även spelade fram Fedorov till hans 483:e mål för sju år sedan.

– Kommer inte ihåg det, men är lyckligt lottad som fått spela med de två, säger Bäckström till expressen.se.

Silfverberg avgjorde

Anaheim har kommit igång efter en usel inledning på säsongen. Borta mot Florida kom lagets sjätte seger, 3–1, på de tio senaste matcherna.

Jakob Silfverberg avgjorde matchen i tomt mål, en dryg minut före slutsignalen. Målet var svenskens första för säsongen.

Melker Karlsson gjorde matchens enda mål – 3.45 in på förlängningen – när San Jose bortaslog Philadelphia. Karlsson slog till direkt på passning från finländaren Joonas Donskoi i ett två mot en-läge och har gjort tre mål och en assist på fem matcher sedan han kallades upp från AHL tidigare i november.