Dickson Etuhu, fotbollsspelare i allsvenska AIK, greps efter ett bråk med ordningsvakter och polis utanför en nattklubb i centrala Stockholm i början av november.

Nu åtalas han.

Det skriver Aftonbladet och Expressen och hänvisar till nyhetsbyrån Siren.

Fyra vakter är målsägande i åtalet. En av dem fick uppsöka sjukhus. Enligt en av dörrvakterna ska Etuhu ha sagt: "I'm fucking famous and you're fucking gonna regret this. You're a dead man".

Två andra män, också fotbollsspelare men inte i allsvenskan, greps i samband med bråket. De åtalas också.

Max fyra års fängelse

Brottsrubriceringen är våld och hot mot tjänsteman samt våldsamt motstånd. Våld mot tjänsteman kan ge upp till fyra års fängelse. Om brottet bedöms som ringa är maxstraffet sex månaders fängelse.

Enligt åtalet har vakterna tagit emot slag och sparkar från alla tre. Åklagaren Hans Ranholm har ännu inte beslutat sig för vilka straff han ska yrka på.

– Det kommer inte jag att ta slutgiltig ställning till förrän jag har hört alla inblandade lämna sina slutversioner och det gör de vid huvudförhandlingen. Men rent allmänt kan jag säga att det är ett brott där straffet ofta bestäms till fängelse, säger han till Expressen.

AIK avvaktar

AIK följer processen men har ännu inte beslutat om några sanktioner mot Etuhu.

– Som jag har sagt tidigare är det en polis- och utredningsfråga. När den är klar får vi se vad den har gett, säger sportchefen Björn Wesström till Aftonbladet.

Etuhu uttalade sig i ett pressmeddelande den 3 november:

"Jag har pratat med min klubb och med polisen om vad som enligt mig hände söndag kväll, och jag kommer i dag att lämna in en polisanmälan om vad som enligt mig orsakade incidenten och hur ordningsvakterna agerade under densamma."