Övervägande solsken men med spridda moln och skurar.

Vädret i Köpenhamn antog formen av känslorna hos de flesta svenska fotbollssupportrar som tagit sig över sundet denna ödesmättade tisdag.

– Jag är laddad och redo. Vi har bestämt att det blir 1–0 till Sverige innan sjunde minuten så att vi andra kan känna att så, nu kan vi slappna av lite och ha lite andra förutsättningar för en gångs skull, säger Mette Nilsson och låter armarna falla ner längs sidorna i en avslappnande gest.

TT: Du tror stenhårt på seger då?

– Stenhårt och stenhårt... I förra matchen tycker jag att vi spelade bättre än dem och om vi bara spelar så igen så är det vi som går vidare.

"Ska ge dem en match"

Någon svensk-invasion är det kanske inte att tala om, men klacken kommer att bestå av runt 2 000 svenskar. 2 000 mot 36 000 danskar som ska göra sitt för att föra det rödvita laget till seger.

– Vi ska ge dem en match. Vi har redan varit runt i stan för att ge dem en match här. De vet att vi är här, säger Mette Nilsson.

– Några har gratulerat oss till segern redan, medan andra menar att vi är helt fel på det. Ingenting är ju säkert, men jag tror ju mer på dem som säger grattis till oss än de andra.

Inne på den officiella samlingspuben var stämningen också hög redan tidigt på eftermiddagen, även om små mörka moln av tvivel fortfarande svävade runt huvudet på några.

– Det är ju kanske det sämsta landslaget vi haft på flera år, säger Christer Eriksson från Norrtälje.

Tror på Berg som målskytt

Han har följt landslaget på plats till och från sedan bröllopsresan till VM i Italien 1990.

– Det är ju det här att de blev så trött sista halvtimmen sist. När man spelar på den här nivån kan man inte skylla på att man blir trött, det är bara att spela hela tiden.

Christer Eriksson tror på oavgjort 1–1. Hans resesällskap är mer optimistiskt; John Larsson tror på 1–0 och Charlotte Sköldborg på 3–1-seger. Båda tror att Marcus Berg gör minst ett mål – trots alla missade lägen senast.

– Det är dags nu, konstaterar John Larsson.

– Jag tror absolut inte att Berg gör mål, kontrar Christer Eriksson. Jag hoppas han bli utbytt mot någon som kan spela fotboll. Emir Kujovic får gärna komma in och stänka dit en.