Fakta: Zlatan Ibrahimovic

Född: 3 oktober 1981 i Malmö.

Familj: Sambon Helena Seger, sönerna Maximilian (född 2006) och Vincent (född 2008).

Position: Anfallare.

Landskamper/mål: 112/62.

Fakta: Zlatan i Paris Saint-Germain

Direkt klubbens första ligaguld på 19 år, tredje totalt, då man vann 2013.

Fyra raka ligaguld plus sju olika cuptitlar.

Flest mål i klubbens historia 154 mål/179 matcher varav 112 mål i ligan.

Flest ligamål på en säsong, 38 stycken.

Snabbaste hattricket i Ligue 1-historien. Tre mål på nio minuter mot Troyes i mars 2016.

Vald till ligans bäste spelare under tre av de fyra åren i PSG.

Fakta: Tre klassiska Zlatan-citat i PSG

"Under 15 år har jag aldrig sett en sådan domare i det här skitlandet. Det förtjänar inte ens PSG", sade Ibrahimovic efter 2–3-förlusten mot Bordeaux i mars 2015.

"Som det ser ut i dagsläget så spelar jag inte i PSG nästa säsong. Men om de byter ut Eiffeltornet mot en staty av mig så lovar jag att stanna, sade Ibrahimovic till Beinsports i mars 2016. Svaret kom på tornets twitterkonto:

"Jag gillar din humor och utsikten över Paris är vacker härifrån... men Eiffeltornet, det är jag!"

"Jag kom som en kung, jag lämnar som en legendar", skrev Ibrahimovic i sin app när han meddelade att han skulle sluta i klubben.

På bara ett par dagar hade Paris Saint-Germain satt ihop en diger hyllning till mannen som kom 2012 och som fört klubben till nya höjder i Frankrike – och internationellt.

Klubben klippte ihop en kort tackvideo när beskedet kom om att Ibrahimovic tid i klubben var på väg att ta slut. Och hyllningarna fortsatte i lördagskvällens avslutande ligamatch mot Nantes.

Ensam och glad

Redan i spelargången före matchen syntes en glad, nervös – och ensam Ibrahimovic. Båda lagens spelare gick nämligen ut på arenan före Ibrahimovic som fick göra entré i ensamt majestät samtidigt som publiken skanderande "Ibrahimovic". Flera jättelika bilder av honom rullades ut på läktarna och han tackades på olika språk på skärmarna runt arenan.

Aldrig har Ibrahimovic hyllats så här när han lämnat en klubb, hans tidigare klubbyten har alltid skett på sommaren.

Dagen till ära fick Ibrahimovic dessutom sätta på sig lagkaptensbindeln på sin tröja med nummer tio på.

Tionde minuten

Och just i tionde minuten bröts matchen och som en hyllning till svensken ställde sig publiken på Parc des Princes upp och applåderade under en minut mannen som fört klubben till ligatitel 3, 4, 5 och 6. Och som är klubbens bästa målskytt genom tiderna med 153 mål.

Ibrahimovic har satt mängder av rekord i Paris Saint-Germain och den franska ligan och ytterligare ett kom i sista ligamatchen då han med sitt ledningsmål i 18:e minuten tangerade argentinaren Carlos Bianchia klubbrekord för en säsong från 1978.

37:e ligamålet med bröstkorgen när han nästan stod på knä.

Svensken hade sen flera jättechanser att göra det 38:e. I stället låg han bakom PSG:s 2–0 och 3–0. Men så i 89:e minuten kom äntligen nummer 38:a på en nick. Och direkt kom Ibrahimovics två sönerna in med "King" och "Legend" på ryggen samtidigt som den svenska nationalsången spelades och Ibrahimovic lämnade planen.

Nu återstår bara den franska cupfinalen kommande lördag. Sen väntar nya rubriker för mannen som kom till Paris som en kung och lämnade som en legendar. Blir det i England eller USA? Det är i alla fall där de senaste ryktena placerar honom.

Se fler bilder från matchen här: