Hansen och hans manskap hör till de lag som har minst erfarenhet av de nya M32-katamaranerna som gjorde entré i VM i år, vilket märktes tydligt. Det blev en sistaplats i gruppen i grundomgången och därefter förlust i åttondelsfinalkvalet mot Mattias Rahm.

"Jag håller Mattias lag som en av de stora favoriterna i tävlingen och det blev en för tuff match för oss. Det är alltid kul när svenskar går långt i tävlingen och från och med nu får vi heja på de andra och njuta av atmosfären här på Marstrand", säger Hansen i ett pressmeddelande.

Förutom Mattias Rahm tog även Johnie Berntsson kvalvägen till torsdagens resterande åttondelsfinaler.

Nicklas Dackhammar var direktkvalificerad till åttondelsfinal, men åkte ut i tre raka matcher mot nyzeeländaren Phil Robertson på onsdagen.

Hans Wallén och hans lag – också direktkvalificerade till åttondelsfinal – var illa ute efter att en kollision gav avdrag på 0,75 poäng mot australiern Sam Gilmour, som sedan vann två raka race. Wallén skaffade sig dock en poäng i femte racet sedan Gilmours båt kapsejsat. 1,25–2 är ställningen i åttondelsfinalen som fortsätter på torsdagen.