Fakta: Nilla Fischer

Född: 2 augusti 1984.

Position: Mittback.

Klubb: Wolfsburg, Tyskland.

Tidigare klubbar: Linköping 2012–2013, Malmö 2006–2011, Kristianstad 2000–2003, Vittsjö 1998–2000, Verum (moderklubb).

Främsta meriter: VM-brons 2011, EM-brons 2013, Champions League-seger 2014, tysk ligamästare 2014, SM-guld 2010 och 2011.

A-landskamper/mål: 137/20.

Sverige fick en enkel start på EM-kvalet med 3–0-segrar mot Moldavien och Polen. Samtidigt gav det chansen för ännu ett nytt mittbackspar att spela ihop sig.

Nilla Fischer har spelat 14 av årets 15 landskamper från start. Men vid sidan av Wolfsburgsspelaren har de andra komponenterna i fyrbackslinjen varit svårare att välja ut. En rad skador under våren gav förbundskaptenen Pia Sundhage rejäla bekymmer både inför och under VM, där det för svensk del tog tvärstopp i åttondelsfinalen.

– För mig blir det klart lättare om jag spelar med samma person eller samma personer flera gånger, säger Fischer inför EM-kvalet mot Danmark på tisdagskvällen.

– I stället var det nytt i princip i varje match. Men något håller vi på att hitta.

Tre mål i våras

Efter VM är det Linda Sembrandt som fått förtroendet bredvid Fischer. Duon bildade mittbackspar mot både Moldavien och Polen i september och så lär det bli även mot Danmark på Gamla Ullevi på tisdagskvällen. Däremot tvingas förbundskaptenen Pia Sundhage på nytt till en ofrivillig förändring i backlinjen eftersom Magdalena Ericsson, lysande vänsterback i de senaste båda matcherna, är skadad.

Nilla Fischer är dock inte särskilt orolig den här gången, trots att Sverige släppte in tre mål mot Danmark i senaste mötet, en träningmatch i våras.

Landslaget har varit samlat i Göteborg i över en vecka och haft gott om tid på sig att testa olika varianter.

– Det är skönt att vi har haft tid, säger Fischer.

– Danmark är en svårare motståndare än Moldavien och Polen. Men vi är beredda på det. Vi har jobbat hårt de här dagarna.

Förlängt kontrakt

Matchen blir Nilla Fischers 138:e landskamp. Men än är inget slut på karriären i sikte. Nyligen förlängde hon kontraktet med Wolfsburg ytterligare och blir nu kvar i den tyska klubben till åtminstone sommaren 2018.

Klubben, som vann både bundesliga och Champions League 2014, har visserligen börjat serien lite svajigt men är vidare till åttondelsfinal i Champions League.

– Jag skulle nog inte kunna hitta en bättre klubb rent organisatoriskt. Det är en fantastisk miljö, med väldigt höga krav både på träning och under matcherna, säger hon.

– Även fast jag är 31 ser jag stora möjligheter till att fortsätta utvecklas där.