Fakta: Jens Fjellström

Född: 27 oktober 1966 i Umeå.

Klubbar: Gimonäs –1988, Djurgården 1988–1992, Malmö FF 1993–1997, Dalian Wanda, Kina, (lån) 1997–1998, Malmö FF 1999–2000.

Landskamper: 3, debuterade mot Norge 1990.

Aktuell: Som assisterande tränare i Malmö FF, hans första tränarjobb.

Under måndagen meddelade Jens Fjellström att han slutar som expert på tevekanalerna C More och TV4, efter 15 år.

Nya uppdraget: assisterande tränare i Malmö FF – klubben han spelade för på 90-talet och fram till 2000, då spelarkarriären tog slut på grund av skada.

– Jag har mitt hjärta i klubben. Det finns en bra organisation, en långsiktighet i arbetet och en stabil ekonomi. Alla pusselbitar man vill att det ska finnas, finns här. Det känns jättekul. Jag har tillbringat närmare 20 år av mitt liv i Malmö och har två barn som pratar klingande skånska, säger Fjellström.

"Klockren i rollen"

Från den 1 augusti förstärker han därmed den allsvenska serieledarens tränarstab, där sedan tidigare Allan Kuhn har huvudansvaret och Olof Persson är assisterande.

Och fokus ska ligga på att ta vara på data och analysera egna laget, spelarna och motståndet.

– Jens med sin analytiska förmåga kommer att vara klockren i den rollen. Jag har länge haft Jens i tankarna för den här rollen. Vi tänker fotboll på liknande sätt, säger Malmös sportchef Daniel Andersson.

Fjellström igen:

– Det är den sista månaden som det accelererat att det skulle bli en roll. Jag är glad om den analytiska förmågan kan fylla en funktion. Jag har längtat efter att jobba med människor och vill vara med och utveckla den här verksamheten. Men det kommer att vara ovant att komma ut på träningsplanen.

Gillar Söderberg

En av Fjellströms förebilder är förre förbundskaptenen Tommy Söderberg, som han hade som tränare i Djurgården.

– Jag är väldigt förtjust i honom och hans ledarskap, att få andra att växa och växa själv med det.

Kontraktet gäller över nästa säsong.