Fnatics Heroes of the storm-lag

Pontus ”Breez” Sjögren, Tank          

Filip ”Smexystyle” Liljeström, Support       

Dob ”Quackniix” Engström, Carry   

Simon ”scHwimpi” Svensson Flex   

Jonathan ”Wubby” Gunnarsson, Flex

Svenska Fnatics match mot ZeroPanda i gruppspelet blev ett möte utöver det normala. Actionpackat, hela tiden mindgames och spel på högsta nivå. Men det som hände de sista skälvande minuterna fick hela Heroes of the Storm-världen att explodera i eufori.

Heroes of the storm

Förskortas HOTS och är ett spel i genren MOBA (Multiplayer online battle arena). Varje lag består av fem spelare som styr olika ”hjältar”. Spelet går ut på att utföra uppdrag samtidigt som den slutgiltiga uppgiften är att förstöra motståndarnas bas.

– Det som alla går igång mest på var givetvis avslutet då vår ”core” överlevde med en procent och sen sprang vi bara tvärs över kartan och tog hem vinsten. De är inget som händer varje dag, de måste ha varit helt förkrossande för dem, säger lagledaren Dob ”Quackniix” Engström.

Trots att HOTS-scenen fortfarande är relativt ny inom e-sporten har laget tagit sig till en nivå där spelarna räknas till några av världens klarast lysande stjärnor. Bakom framgångarna ligger mycket hårt arbete

– Vi har alla en naturlig begåvning. Dessutom lägger vi ner den tid som krävs för att bli bra på spelet och vi har bra arbetsmoral. Respekt och synergi är också väldigt viktigt och något vi har då vi är riktigt bra kompisar allihop, säger Engström.

Natten mot lördag är det dags igen. Då är det vinna eller försvinna som gäller för Fnatic i kvartsfinalen. Om motståndarna kommer bjuda på ett lika klassiskt möte med kinesiska ZeroPanda en gång till eller om det blir amerikanska Denial avgörs timmarna innan kvartsfinalen. Personligen hoppas Dob ”Quackniix” Engström på att få möta Denial inför hemmapubliken i Kalifornien.

– Europa mot Nordamerika bjuder på den bästa showen bara för att det är alltid så mycket snack och drama och skämt om vilken region som är bäst, säger lagledaren.

Samtidigt tror han att deras chanser på en semifinalplats är som bäst med Denial som motstånd.

– ZeroPanda är bättre i mina ögon så sannolikheten att vi åker ut mot dem är större. Samtidigt så skulle jag vilja möta ”zero” igen för det känns som att de verkligen är på vår nivå. Det blir en stor utmaning.

Oavsett motståndet är det en sak som är säker. Fnatic ska ge sitt allt för att gå segrande ur striden och ta sig till semifinal.

– Vi kommer att gå ”all out” och vi kommer inte hålla tillbaka på våra strategier. Om vi tar oss till topp fyra är vi alla överlyckliga med placeringen redan där, säger Engström.

Hur ser du på chanserna att nå final?

– Jag vill tro och menar att det finns chanser för oss att ta oss hela vägen men om vi tar oss till semin kommer vi möta "det bästa laget i världen" MVP black. Oddsen är emot oss men det finns alltid en chans, de är absolut inte oslagbara men vi måste hitta på något oväntat!

Hur skulle det kännas att vinna Blizzcon?

– De går inte att beskriva! Den känslan jag fick när vi kvalade in till Blizzcon var rakt av att leva i en dröm, så jag kan bara tänka mig samma sak fast gånger 10, avslutar Dob ”Quackniix” Engström.