Food Money köptes billigt på Blocket för några år sedan. Ägaren Thomas Jezek har gjort ett fint arbete med den snabba hästen som nu är uppe i högsta klassen. I somras tvingades han vila efter en operation i ett framknä. Men nu är Food Money tillbaka, hungrigare än någonsin på nya segrar.

– Det är en oerhört bra häst. Han fick en rätt så tung löpning i dag med tredjespår i två kurvor men vann ändå med lite krafter kvar, sade Jennifer Tillman.

Tränaren Thomas Jezek hoppas mycket på sin stjärna.

– Det vore kul att vara med i några större lopp nästa sommar, jag tror han kan springa rätt så fort över sprinterdistans, sade Jezek.

Ung succétränare

Johan Untersteiner är inne på sitt andra år som proffstränare. Utvecklingen och framgångarna har varit sensationella för 31-åringen. Under åtta månader debutåret 2014 körde stallet in tre miljoner kronor.

Hittills i år har Johan Untersteiner snart kört in sju miljoner kronor. Två fina treåringar bidrog till 150 000 kronor i två V75-lopp.

Day Or Night In vann den andra avdelningen i imponerande stil.

Gambino Degato var knappt slagen i V75-4 av Tobacco.

– Day Or Night In gjorde ett jättebra lopp igen. Jag sa i somras att det är stallets bästa häst och får väl hålla fast vid det, sade en glad Untersteiner.

Untersteiner körde fram utvändigt ledande Kings Sir Kir när det återstod ett varv. I sista kurvan var saken klar.

"Njuter av att köra"

– Det var bättre att gå utvändigt ledaren under slutvarvet i stället för att gå i tredjespår sista 800. Då var det min häst mot Claes Svenssons häst (Kings Sir Kir) och Day Or Night In var starkast i dag. Han är stor och fortfarande klumpig men jag njuter av att köra honom. Det ska bli spännande att se utvecklingen nästa år.

Gambino Degato svarade för ett starkt slutvarv i V75-4 men hann inte ifatt Tobacco, körd av Kenneth Haugstad.

Overtaker By Sib var Untersteiners första häst i träning i maj i fjol. Nu har stallet fyllts på med ytterligare 87 hästar. Imponerande utveckling.