Fakta: Länsberg–Justino

Namn: Lina Länsberg

Född: 13 mars 1982 i Karlstad, Sverige.

Bor: Malmö.

Smeknamn: Elbow Princess.

Matchvikt: 63 kilo.

Längd: 167 centimeter.

Karriärfacit i MMA: 6 vinster, 1 förlust.

Namn: Cristiane Justino

Född: 9 juli 1985 i Curitiba, Brasilien.

Bor: Huntington Beach, Kalifornien, USA.

Smeknamn: Cyborg.

Matchvikt: 63 kilo.

Längd: 172 centimeter.

Karriärfacit i MMA: 16 vinster, 1 förlust.

Källa: UFC.

Lina Länsberg fick ge sig mot den brasilianska superstjärnan Cristiane "Cyborg" Justino i huvudmatchen i den stora UFC-galan i Brasiliens huvudstad Brasilia.

Domaren bröt matchen 2.29 in i den andra ronden. Då låg Länsberg på golvet och kunde bara försvara sig mot upprepade slagserier från Cristiane Cyborg.

Svenskan lyckades hålla emot brasilianskan i den första ronden. Fastän Cristiane Cyborg dominerade kraftigt klarade Länsberg att hålla sig kvar i matchen och bara det var en bedrift. Det var första gången sedan 2013 som brasilanskan inte lyckades avgöra sin fight redan i den första ronden.

Malmöfightern Länsberg var inte alltför nedslagen efter matchen.

– Det var jävligt kul. Jag trodde att jag skulle klara mig bättre, men hon är väldigt bra, säger Länsberg och hyllar sin motståndare i intervjun i Viasat Fighting efter matchen.

– Det var svårare än jag trodde. Hon är fantastisk. Men jag njöt av detta. Tack!

Lina Länsberg skrev historia som första svenska att gå en match i UFC. 34-åringen från Malmö satsar numera på MMA och skrev på kontrakt för organisationen i somras efter att tidigare gjort sig ett namn inom thaiboxningen där hon tagit två VM-guld och ett EM-guld.