Trots förlust med 3–4 var det en glad Linus Ullmark om klev av isen i Buffalo. Men han var kritisk mot sig själv för ett av de insläppta målen.

– Den ska jag ta nio gånger av tio, sade Ullmark till Buffalos webbplats om New Jerseys kvittering till 1–1.

Målet kom i slutet av första perioden och även i andra perioden släppte han in ett mål i den sista minuten.

– Men i det stora hela är jag nöjd, även om jag måste börja jobba med snabbheten, sade Ullmark som är en stor målvakt med sina 191 centimeter och 90 kilo.

"Inte väntat mig"

I slutet på den här sommaren var det annars inte många som såg Ullmark som NHL-målvakt. Den 22-årige svensken, som räddade Modo i SHL-kvalet i våras, genomgick dubbla höftoperationer och lång rehabilitering väntade. Men läkeköttet var bra och under hösten har han imponerat i AHL-laget Rochester.

Häromdagen blev han uppkallad till Buffalo.

– Inte vad jag hade väntat mig. Det är kul bara att vara här, sade Ullmark då.

Buffalo har bara två vinster i de åtta första matcherna och chansen är stor att Ullmark kommer att få fler möjligheter mellan stolparna.

– Han såg ut som en NHL-målvakt, sade Buffalos coach Dan Bylsma efter svenskens debut.

Befarad hjärnskakning

Den strålande säsongsinledningen fortsätter för Gustav Nyquist. Detroitforwarden avgjorde matchen mot Vancouver efter 3.50 i förlängningen då han satte 3–2-målet. Det var svenskens fjärde mål för säsongen.

Matchen mellan Philadelphia och New York Rangers blev en tuff uppgörelse. Svenske Rangersbacken Viktor Stålberg befaras ha fått en hjärnskakning och fick utgå efter en tuff tackling mot huvudet av Philadelphia-backen Radko Gudas.

Philadelphia-spelaren Michael Raffl kollapsade i båset efter att ha fått en armbåge i huvudet av Rangers-forwarden Jarret Stoll, uppger Expressen. Österrikaren är känd för den svenska publiken efter att ha spelat i Leksand mellan 2011 och 2013.

Philadelphia vann matchen med 3–2 efter straffar.