Aftonbladets Stefan Alfelt såg festen ta slut direkt och Champions League-matchen förvandlas till ett spektakel.

"En hel stad hade laddat för fest. Synd att gästerna dödade den direkt. Swedbanks läktare var fullsatta. Tusentals samlades för att njuta av Zlatans storbilds-tv. Efter 2.55 var det över", skriver han och fortsätter:

"Jag vet inte om det här var en Champions League-match eller ett jippo. Malmös store son kom hem för att briljera och ingen trodde väl egentligen att MFF skulle kunna hindra honom från att göra det. Men så håglöst som Malmö uppträdde är inte acceptabelt."

Dagens Nyheters Johan Esk var inne på liknande tankebanor:

"Cirkeln skulle slutas, Stortorget skulle fyllas, Zlatan den store skulle hyllas. Det skulle bli så magiskt och fantastiskt och historiskt när Zlatan Ibrahimovic kom hem för att möta MFF med sitt PSG att jag till slut kände mig kraftigt magsjuk av allt uppumpat förhandssnack. I tredje minuten var matchen över. I 14:e hade PSG hunnit dra ner brallorna på Malmö FF. 0–2. Förnedring i stället för fest", skriver han.

Sydsvenskans Max Wiman ansåg att verkligheten var dålig på att följa kartan:

"Det perfekta manuset låg framlagt på planen. Det fanns till och med två alternativa slut som båda skulle fånga publiken, men ändå fick inte den osynlige regissören till det. Det skulle ju bli en dramatisk bragd av Malmö FF eller en show av Zlatan... Det blev en kväll på stadion som vi säkert kommer att prata om, men inte med de dramatiska detaljerna vi ville. Nej, det bästa med den här matchen som lockade hela världen till Malmö, det var faktiskt vägen hit", skriver han.

Mattias Larsson på Expressen/Kvällsposten såg en epok ta slut med storförlusten:

"I 85:e minuten byttes Zlatan Ibrahimovic ut i en av Swedbank stadions finaste stunder någonsin. Med sig tog han två års Champions League-äventyr och epoken Åge Hareide. Den har varit fantastisk. Men det är rätt tid för ett byte nu."