Det finns tre ögonblick under 2015 som betyder mer än andra för mittfältaren: EM-guldet med U21-landslaget, den säkrade platsen i EM-slutspelet med A-landslaget och Champions League-spelet med Malmö FF:

Tre upplevelser som få får uppleva under sina karriärer.

Än färre lyckas åstadkomma det under ett och samma år.

Men för Oscar Lewicki har det mesta gått vägen sedan han flyttade tillbaka till Malmö.

– Det har varit ett bra år, definitivt, säger han.

– Det här vågade jag knappt hoppas på. Det var så klart att jag ville ta steget till Malmö för att kunna bygga vidare på landslagskarriären men att få vara så delaktig som jag har varit, det trodde jag inte.

"Bra karriärsval"

TT: Vad är det som har gjort att du lyckats?

– Många anledningar. Det har väl varit bra karriärsval. Att gå till Malmö, det var inte säkert att jag skulle får spela Champions League men där har jag visat att jag håller på en hög nivå. Det gjorde att jag fick förtroende i landslaget. Det har varit bra karriärsval hela vägen.

Framgången har gjort att mittfältaren känner sig lite gladare än normalt.

Det är även en sida som syns under pressträffen inför Champions League-mötet med Zlatan Ibrahimovics Paris SG.

Leenden plockas fram ofta. Skratten likaså. Och någon nervositet inför onsdagens möte på Swedbank Stadion finns inte. Bara en pirrande känsla som, enligt Lewicki, visar att han är taggad.

– Jag älskar att stå inför situationer där jag ställs mot bra spelare. Sedan tycker jag att... Vad är det värsta som kan hända? Vare sig jag gör två självmål eller gör en jättebra match så kommer jag fortfarande ha kvar jobbet i Malmö. Jag kommer fortfarande ha kvar min familj, och de kommer fortfarande att älska mig, säger han.

– Jag går in med känslan att det finns mycket att vinna.

Kan nå Europa League

Läget i gruppen gör dock att Malmö står inför en tuff uppgift. En poäng från de återstående två gruppspelsmatcher – samtidigt som Sjachtar Donetsk blir nollat – innebär att klubben kliver in i Europa League.

– Det är så klart en stor match. En av de största som jag har spelat, det är ändå Champions League-gruppspel. Lite "do-or-die"... Det gäller att vi tar poäng. Klart att vi kan göra det borta mot Real Madrid men det känns som att vi har chansen här och vi måste vara med från start, säger Lewicki.

I förlusten borta på Parc des Princes hamnade Malmö i underläge redan efter fyra minuter. Till slut blev det 2–0 till PSG, och enligt Oscar Lewicki var det ett resultat av att Malmö mest väntade på att se vad hemmalaget skulle göra.

Det är en situation som spelarna vill undvika den här gången.

– Vi blev lite för passiva. Det känner hela laget, och det är en sak som vi har snackat om. Hellre att vi är aggressiva högre upp och går bort oss någon gång än att vi ligger och bara väntar in dem, säger han.