Efter halva matchen verkade Frölunda ha allt under kontroll. Ledningen med 3–1 kändes stabil, men ett reduceringsmål sent i den andra perioden gav Rögle nytt hopp och mod. Målet kom i numerärt överläge, en spelform som Rögle haft svårt att lyckas med hittills under säsongen. Målskytt var Taylor Matson.

Dessförinnan hade Spencer Abbott ordnat en perfekt inledning av matchen för Frölunda. 1–0 kom efter bara 51 sekunders spel. Ludvig Rensfeldt kvitterade tidigt i den andra perioden, men Frölunda svarade direkt och återtog kommandot efter mål av Johan Sundström och Artturi Lehkonen.

I den tredje perioden jagade Rögle kvittering. Arbetsinsatsen var det inget fel på, men ett tyngre och effektivare Frölunda kunde avgöra. Oscar Fantenberg gjorde sitt andra mål för säsongen när han dundrade in 4–2 med sju minuter kvar att spela. När gästernas Robin Figren så blev utvisad efter 18.52 chansade Rögle med sex utespelare. En chansning som inte gick hem, i stället kunde Johan Sundström slå in sitt andra mål.

– Jag kände att jag var på tårna i dag. Skönt att få göra mål, det är bra för självförtroendet. Jag tycker att hela laget spelade bra, sade Johan Sundström till C More.