Fakta: Sveriges uppladdning

Onsdag: Träning klockan 10.45 på Friends Arena.

Torsdag: Träning klockan 10.45 på Friends Arena. Presskonferens med lagkapten Zlatan Ibrahimovic.

Fredag: Träning klockan 10.45 på Friends Arena. Presskonferens med förbundskapten Erik Hamrén och en ännu icke utsedd spelare.

Lördag: Första mötet med Danmark. Avspark klockan 20.45 på Friends Arena.

Supernöjd. Supertaggad. Supermotiverad. Oavsett vilka frågor John Guidetti svarade på inför tisdagens träning på Friends Arens kunde allt summeras med fyra ord: han trivs med tillvaron.

Vilket inte är särskilt konstigt.

Just nu går nämligen det mesta vägen för 23-åringen.

Eller som han själv säger: drömmar uppfylls varje dag.

Oftast sker det i klubblaget Celta Vigo.

– Jag trivs jättebra. Det har gått riktigt bra. Jag hoppar in i varje match och skapar chanser. Jag borde ha gjort mål mot Real Sociedad och mot Real Madrid. Men jag skapar hela tiden och känner mig i bra fysisk form, säger han.

– Jag spelar i ett topplag i Spanien och jag spelar varje match. Det ser jag som positivt. Det är svårt att säga något när vi vinner och ligger fyra i La Liga. Det gäller att ha tålamod och vänta, men jag tränar fantastiskt bra.

Sett upp till Zlatan

Numera handlar John Guidettis karriär även om landslagspel. Han hoppade in mot Liechtenstein, spelade från start mot Moldavien och är nu med i truppen som står inför ett avgörande dubbelmöte med Danmark.

Tiden med A-truppen har även resulterat i händelser som han tidigare bara har drömt om.

Han har fått debutera i den blågula tröjan hemma i Stockholm, han har fått spela med Zlatan Ibrahimovic och han har fått träna med Marcus Allbäck.

– Jag har sett upp till honom (Ibrahimovic) hela mitt liv. Till varje klubb som han gick till har jag varit supporter. Jag var Inter-fan, jag var Juve-fan, jag var allting. Jag bytte varje gång han bytte. Klart att jag har sett upp till honom och det var en dröm att spela med honom, säger Guidetti.

– Sedan fick jag spela med (Marcus) Allbäck under en avslutsövning i går (måndagen), och det var också en dröm som gick i uppfyllelse.

"Sjukt motiverad"

Nu vill John Guidetti se till att Sverige når EM-slutspelet i Frankrike. Och han kommer göra allt han kan för att hjälpa laget – oavsett om han får spela från start eller får se playoffmatcherna mot Danmark från sidan.

– Är sjukt motiverad, är sjukt laddad. Det kommer bli fantastiskt kul, säger han.

– Jag är här för att bidra, ge positiv energi och försöka lyfta laget. Oavsett om jag gör det från bänken så kommer jag pusha och vara 100 procent motiverad för att hjälpa alla. Är jag på plan kommer jag göra samma sak.

Enligt Guidetti handlar det skandinaviska dubbelmötet – Friends Arena på lördag och returen tre dagar senare på Parken i Köpenhamn – om att göra två bra prestationer.

Och så handlar det om att ha flyt.

– Tror att det kommer handla om tur och tillfälligheter. Det är så fotboll är. Det är stolpe in, stolpe ut. Det gäller att man har turen på sin sida samt att man gör två bra fajter. Att vi kommer upp till den nivå som vi har. Men det är tillfälligheter som kommer att avgöra, och jag hoppas att vi har dem på vår sida, säger John Guidetti.