– Jag vill tacka Jesus. Jag kom till Tyskland och ställdes mot en fantastisk mästare. Jesus gav mig vinsten, sade Fury.

– I dag inleds en ny era. Jag kommer att bli den mest karismatiske mästaren sedan Muahmmed Ali, fortsatte han.

Klytjko deklarerade efteråt att han tänker begära en returmatch. Den 39-årige exvärldsmästaren sade att han var väl förberedd, men konstaterade att den 27-årige Fury var väldigt snabb med tanke på att han är 2.06 lång.

– Jag hade dåligt tempo och han var snabb. Jag hittade helt enkelt inte rätt avstånd. Hans räckvidd störde mig. Jag försökte men det gick inte, sade ukrainaren.

Klytjko, som inte förlorat sedan april 2004, var väldigt passiv matchen igenom. Fury bjöd å andra sidan inte heller till särskilt mycket och det var inte förrän i den nionde ronden som matchen tände till ordentligt.

I den elfte ronden fick Fury poängavdrag för slag mot nacken, men det spelade ingen roll. Samtliga tre domare hade Tyson Fury som vinnare och när resultatet förkunnades visste jublet i hans ringhörna inga gränser.

– Vi har jobbat så otroligt hårt för det här. Den här segern är för min farbror, han har trott på mig hela tiden, sade Fury med tårar i ögonen och brast sedan ut i en sång för att hylla sin hustru och sina fans.