Örebro har vunnit båda sina hemmamatcher mot Brynäs den här säsongen. Men i Gavlerinken går det bara inte.

Och Brynäs är faktiskt det enda SHL-lag som Örebro inte har lyckats ta någon bortaseger mot sedan Närkeklubben tog klivet upp i SHL för snart tre år sedan.

Den här lördagen satt dock Gävlelagets seger hårt inne – trots en formidabel start på matchen.

Powerplayspecialisten Nick Johnson vallade in 1–0, hans nittonde mål totalt – varav tretton i powerplay – via en Örebroskridsko redan efter 1.47. 

Backjunioren Lucas Carlsson snurrade en dryg minut senare upp hela motståndarfemman med ett drömmål till 2–0.

När dessutom Jacob Blomqvist med kraft och snabba fötter höll sig framme och tryckte in 3–0 i mitten av första perioden såg det ut att bli en ny tung kväll för Örebro i Gavlerinken.

– Det märktes att vi var taggade. Det var bra fokus innan, vi skulle ta revansch för förlusten (i Örebro) mot dem senast så vi kommer ut med fart, alla kedjor kuggar i. Vi får fast dem och får utdelning också, konstaterar Blomqvist.

Men kanske gick det för lätt inledningsvis då det raka, effektiva spelet blev allt mer omständligt vilket bjöd in Örebro i matchen.

– Det är lite småsaker som vi måste titta på när vi blir satta under press. Men det är poängen vi vill åt och vi får alla tre. Vi har vunnit flera tajta matcher i rad nu med uddamålet och det är ju något bra att ta med sig också, till ett slutspel med tajta matcher och sådär, att vi vet att vi kan spela på en ettmålsledning och ändå vara starka och fixa det, slår Jacob Blomqvist fast.

För Örebro reducerade två gånger om och Brynäs kan tacka målvakten Bernhard Starkbaum för några riktigt svettiga räddningar som höll kvar segern hos hemmalaget.

Att Örebro aldrig lyckats vinna någon SHL-match i Gavlerinken var dock inget som Brynäs använde som tändvätska.

– Nej inte alls. För det är ingen bra tändvätska. Får man höra att de aldrig vinner här så blir det lite lätt att man tar för enkelt på uppgiften i stället så det är inget man snackar om i omklädningsrummet innan även om det är kul att höra så här efteråt att vi är starka hemma mot dem.