Målet – Brynäs andra för kvällen hemma på Gavlerinken – hade framför allt ett läckert förarbete.

Lindblom kom i full fart från egen zon, längs vänsterkanten, vände in mot slottet, krockade sånär med lagkamraten Anton Rödin, microväggade helt oväntat med honom, tog några slalomskär i Färjestadsförsvaret, snurrfintade sedan upp Johan Ryno med en 360-graderspiruett ute vid högra tekningscirkeln innan han bröt in mot målet igen där Lindblom till slut tryckte in sin egen retur.

– Lite hinner man väl tänka men det är inte så att man bygger upp en bild i huvudet av vad man ska göra direkt utan det kommer när det kommer. Jag såg ytan, att Anton var fri så… det bara blev som det blev. Det var skönt att sätta dit pucken också.

Bra till slut

Fast du frontalkrockade nästan med Rödin halvvägs in i dribblingsraiden?

– Ja, jag ville väl att han skulle få en assist också, ha, ha. Han skulle vika in framför mig och göra någon snygg grej, men, äh, det blev bra ändå till slut!, sade Lindblom.

Bra gick det för honom på JVM förra året också.

Brynäsforwarden var näst bäste svenske poänggörare (nio poäng) och delat bäste svenske målskytt med Adrian Kempe (fyra mål).

Nu toppar Lindblom juniorernas poängliga i SHL där han efter 3–0-segern mot Färjestad på onsdagskvällen hade gjort 16 poäng (5+11) på 21 matcher.

"Steppat upp"

Det kan jämföras med totalt 15 poäng (8+7) på 37 spelade grundseriematcher förra säsongen.

– Jag har steppat upp allt ett snäpp i år och har fått spela med otroligt duktiga spelare också så det är lätt att spela just nu. Jag kan hålla i pucken lite mer i dag, ha lite mer speed i grejerna, då är det lättare att spela.

TT: Hur kul skulle det vara med ett JVM till?

– Det är sista året som jag kan få vara med så det skulle vara oerhört roligt att få åka med och förhoppningsvis vinna guld – så självklart är det en dröm. Vi fick en snöplig fjärdeplats sist, jag vill vara med och ta en medalj i år i stället.