Fakta: Golden State Warriors

Bildades: 1946, då som Philadelphia Warriors. Flyttade till San Francisco och blev San Francisco Warriors 1961 och flyttade till Oakland och blev Golden State Warriors 1971.

NBA-titlar: Tre (1956, 1975, 2015), en som Philadelphia och två som Golden State.

Flest poäng: Wilt Chamberlain, 17 783 poäng. Chamberlain är också den ende NBA-spelaren som har gjort 100 poäng i en match.

Flest matcher: Chris Mullin, 807 matcher.

Aktuellt: Vann 73 matcher (och förlorade nio) den gångna säsongen, och slog därmed Chicago Bulls rekordsäsong från 1995–1996, då Michael Jordans lag stod för 72 segrar och tio förluster.

Fakta: Så spelas NBA-slutspelet

Sexton lag gör upp om NBA-titeln i slutspelet som inleds den 16 april.

Eastern conference:

Detroit–Cleveland

Toronto–Indiana

Miami–Charlotte

Boston–Atlanta

Western conference:

Golden State–Houston

Memphis–San Antonio

Oklahoma City–Dallas

LA Clippers–Portland

I grundseriens sista match tog Golden State sin 73:e seger för säsongen, 125–104 mot Memphis Grizzlies, och är därmed det lag som har tagit flest segrar under en säsong i NBA.

Bara en person hade rekordet både före och efter nattens match. Golden States tränare Steve Kerr var också med i Chicago, som spelare, under rekordsäsongen 1995–1996, då laget tog 72 segrar.

– Det här var ett fantastiskt sätt att avsluta en otrolig säsong på. Jag tror inte att det här rekordet kommer att slås någonsin. Då måste man ta 74 segrar och det ser jag inte hända. Och jag hoppas inte att våra fans förväntar sig det nästa säsong, sade Steve Kerr.

Det regerande mästarlaget från Oakland har gjort en makalös säsong så här långt, och går in till slutspelet som stora favoriter att på nytt ta hem NBA-titeln.

Precis som förra säsongen är Stephen Curry den förmodligen enskilt viktigaste orsaken till framgångarna. I sista grundspelsmatchen passerade han också en drömgräns när han nådde över 400 trepoängare under en säsong. Med 402 lyckade trepoängskast den här säsongen krossade han sitt eget rekord, 286 stycken, från i fjol.