Hamréns alternativ som vänsterback:

Martin Olsson, 28, Norwich, 33 landskamper.

Status: Har haft problem med ljumskarna och kommer inte – annat än i absoluta nödfall – matchas mot Slovenien, enligt Hamrén.

Ludwig Augustinsson, 22, FC Köpenhamn, 3 landskamper.

Status: Spelar med sitt danska topplag i helgen och ansluter inte förrän på måndagen till samlingen. Inte med mot Slovenien.

Sebastian Larsson, 30, Sunderland, 81 landskamper.

Status: Den kloke, finfotade högeryttern får kliva ner som vänsterback i andra halvlek mot Slovenien – men spelar på sin naturliga position i första halvlek.

Jimmy Durmaz, 27, Olympiakos, 29 landskamper.

Status: Tränat som vänsterback hela veckan och vänsterbacksvikarierar i första halvlek på måndag. Dynamisk spelare, men lär kunna ha problem med positionsspelet och lär behöva hejdas från att följa med i varje anfall.

Han skrattade förläget åt frågan om han skulle vilja ta över lagkaptensbindeln den dag Zlatan Ibrahimovic lägger landslagsskorna på hyllan, men nog är 31-årige Andreas Granqvist en av de självskrivna ledarna i det svenska landslaget.

Skåningen från lilla Påarp hörs mest av alla under spelövningarna och "Granen" verkar vilja styra landslagets backlinje på exakt samma sätt som han fått mandat att göra i det ryska topplaget Krasnodar.

Får "hålla i" Durmaz

På måndag får han styra en extra bångstyrig fyrbackslinje, då ljumskskadade vänsterbacken Martin Olsson inte anses redo för spel. I hans ställe kliver två högermittfältare ner från start: Jimmy Durmaz i den första halvleken, Sebastian Larsson i den andra.

– Det är ju två olika typer av spelare. Jimmy får vi nog hålla i lite hårdare så att han inte sticker iväg för mycket. "Seb" har sin rutin och han har också styrkor i det defensiva. Så det blir nog två olika typer av halvlekar på den kanten, säger Granqvist.

"Gäller att snacka"

Med två så ovana vänsterbackar intill sig blir det extra viktigt Granqvists myndiga mittbacksstämma hörs, matchen igenom.

– Det gäller bara att snacka så mycket som möjligt. Det blir säkert roligt för dem också, att få prova på en ny position, säger han.