Direkt efter avancemanget mot Danmark på Parken fick mittbacken Andreas Granqvist titta på seedningsgrupperna till EM i Frankrike. England, Ryssland och Island var drömmotståndet.

– I Krasnodar har jag ju en lagkamrat i Ragnar Sigurdson. Det hade varit mycket snack inför den matchen. Det hade varit skoj.

Inte ha Tyskland och Spanien

Mardrömsgruppen?

– Jag vill inte ha Tyskland eller Spanien. I andra gruppen vill jag inte ha Österrike, för dem har vi mött många gånger. Italien hoppar jag också. Sedan hoppar jag Wales och Irland, säger Granqvist.

– Det är klart att man vill ha så enkelt som möjligt. Det är roligt att möta bra lag också, men vi möter dem längre fram. Kan vi få en bra lottning och ta oss vidare i gruppen kan det bli roligt.

Granqvist var med när Sverige senast spelade ett mästerskap – EM 2012 i Polen/Ukraina. Efter två inledande förluster mot Ukraina (1–2) och England (2–3) var gruppspelet över. Segern mot Frankrike (2–0) blev endast en tröstseger.

"Ha en rolig sommar"

Nu hoppas han se många svenska supportrar på plats i Frankrike till sommaren.

– Vi ser fram emot Frankrike. Ett grymt land att spela fotboll i. Jag tror att det kommer att bli ett fantastiskt EM med massa svenska fans, säger Granqvist.

Danmarksmatcherna visar framför allt att Sverige har ett bra fotbollslag, menar Rysslandsproffset.

– Det var mycket negativt i kvalet. Men jag tycker ändå om man tar bort Österrike hemma som inte var alls bra har vi gjort ett hyfsat kval ändå. Kan vi sätta det som vi gör mot Danmark i två matcher tror jag att vi kan ha en rolig sommar i Frankrike, säger Granqvist.