Fakta: Champions League-slutspelet

Kvartsfinaler den 22/23 respektive den 29/30 mars 2017: Rosengård–Barcelona, Bayern München–Paris Saint-Germain, Fortuna Hjørring–Manchester City, Wolfsburg–Lyon.

Semifinaler den 22/23 och 29/30 april: Rosengård/Barcelona–Bayern München/Paris Saint-Germain, Fortuna Hjørring/Manchester City–Wolfsburg/Lyon.

Finalen avgörs den 1 juni på Cardiff City Stadium.

Lagen som nämns först inleder på hemmaplan.

På papperet är den spanska storklubben en överkomligare motståndare än Wolfsburg 2015 och Frankfurt i våras, då Malmölaget föll med minsta marginal – färre mål på bortaplan respektive straffläggning.

Barcelona var i kvartsfinal 2014 och förra säsongen men har hittills inte tagit sig längre i turneringen. I våras blev det förlust mot Paris Saint-Germain med sammanlagt 0–1.

– Det är klart att det är en fördel att möta ett orutinerat Barcelona jämfört med Wolfsburg eller Lyon, säger mittbacken Emma Berglund.

Stora muskler

Barcelona har sällskap i kvartsfinalen av flera andra klubbar med stora ekonomiska muskler, som tidigare använts uteslutande på herrsidan. Bayern München, Manchester City och Paris SG gör också upp om semifinalplatser.

Berglund välkomnar utvecklingen.

– Det är häftigt om vi kan utnyttja det i marknadsföringen av damfotbollen. Många hajar ju till när de hör vissa namn, säger hon.

Den 27-åriga mittbacken, som var med och tog OS-silver i Rio de Janeiro och kom till Rosengård från Umeå 2015, rankar Champions League högt.

– Det skulle betyda jättemycket att vara med från start till mål och slåss om titeln. Det är inte många som får det. Om man inte heter Lotta Schelin förstås. Och det var ju därför vi värvade henne, säger Berglund.

"Fördel för oss"

I en eventuell semifinal väntar segraren i dubbelmötet mellan Bayern München och Paris SG.

– Det kunde ha varit både bättre och sämre men i en semifinal är det bara bra klubbar kvar. Inget lag går dit på ren tur, säger Berglund.

Regerande mästarlaget Lyon, med bland andra Caroline Seger, lottades mot vårens finalmotståndare Wolfsburg, med Nilla Fischer, redan i kvartsfinalen.

– När det är fri lottning kan det bli så. Det är ju en fördel för oss andra att ett av lagen hakas av men samtidigt vill man ha med de bästa så långt som möjligt, säger Berglund.