Fakta: Denni Avdic

Född: 5 september 1988.

Position: Anfallare.

Klubbar: Husqvarna, Bröndby (som junior), Elfsborg 2006–2011, Werder Bremen 2011–2012, Zwolle (lån) 2012–2013, Alkmaar 2013–2015, Heracles Almelo (lån) 2014–2015, AIK 2016–.

Landslag: 23 U21-landskamper (7 mål), 1 A-landskamp.

Övergången slog ned som en bomb i måndags. Både klubbchefen Stefan Andreasson och tränaren Magnus Haglund räknade med att den förre Werder Bremen- och AZ Alkmaar-spelaren skulle välja Elfsborg då han tränat med sin gamla klubb under hösten.

Men i sista stund bjöd AIK över. Enligt medieuppgifter erbjöd Elfsborg runt 100 000 kronor i månadslön.

Enligt Andreasson avgjorde pengarna.

– Ja, det är jag helt övertygad om, säger Haglund.

Boråsklubben ville inte matcha AIK:s bud.

– Vi gav ett förslag som vi klarar av, sedan gick AIK, som jag förstått, rejält över det.

"Sån är branschen"

Haglund, som är i Abu Dhabi på en allsvensk tränarkonferens samtidigt som landslagets vinterturné pågår, vägde orden noga när han kommenterade övergången och Avdics agerande.

– Han är en spelare som kom till oss som ung och spelade länge med oss och som tränat med oss sedan han blev klubblös. Vi har hjälpt honom att bygga upp sig, men sån är branschen. Spelaren gör till slut sitt val efter alla parametrar som finns och så valde han att gå till AIK.

– Vi har haft samtal med Denni och gett honom förlag om ett kontrakt, men jag vet att samtidigt har det funnits en blick utåt, framför allt utomlands. Vi hade väl en tro att han skulle välja oss. Vi gav honom ett förslag som vi trodde verkligen var bra.

"Lite överraskande"

Viktor Claesson, med i landslagstruppen, var också förvånad över att Avdic valde AIK.

– Det var lite överraskande. Man kanske trodde att han skulle komma till Elfsborg. Men det är en bra värvning för AIK. Han såg bra ut under träning.