Fakta: Förslag om nya regler

Internationella bilsportförbundet (FIA) föreslår flera regelförändringar inför 2017. Bilarna ska få väga 722 kilo mot dagens 702. Däcken ska bli bredare, (30,5 centimeter fram och 40,5 centimeter bak) och tycket nedåt på vingarna ska bli större.

Tanken är att de nya reglerna ska leda till ungefär tre sekunder snabbare varvtider.

Beslut om regelverket ska fattas den 30 april.

Källor: Reuters, Autosport.com, Automotorsport.se

Brittiske Hamilton, trefaldig vinnare av Formel 1, fördömer planerna som innebär att vikten på bilarna höjs till 722 kilo från 702, inklusive större däck, från och med nästa år.

– Jag håller inte med om förändringarna som görs, och har inte gjort under många, många år. Vi bara lever med det, säger Hamilton, enligt Autosport.

Han anser att det är dåligt att förarna inte tillfrågas innan förändringar genomförs. Förarna vet bäst vad som skulle kunnas göra bättre och vad som inte känns bra, säger han enligt nyhetsbyrån Reuters.

– Jag tycker att de (regelmakarna) blivit mer och mer öppna för idéer, men de här som nyligen beslutats om har inget med oss att göra, säger han.

De nya reglerna är tänkta att göra Formel 1-tävlingarna snabbare, mer högljudda och göra bilarna med utmanande.

Nytt för i år är att reglerna för kvalificeringsloppen förändras. Den förare som ligger sist kommer allteftersom att slås ut. Reglerna möttes av ljumma reaktioner från förarna, enligt Autosport.

– Det finns hur mycket som helst som de skulle kunna förbättra, om du gör en prioritering finns andra saker som är viktigare, säger Daniel Riccardio, enligt Autosport.