Fakta: De fem senaste mötena med Danmark

28 maj 2014, träningslandskamp: Danmark–Sverige 1–0. Målskytt: Daniel Agger.

11 november 2011, träningslandskamp: Danmark–Sverige 2–0. Målskyttar: Nicklas Bendtner och Michael Krohn-Dehli.

10 oktober 2009, VM-kval: Danmark–Sverige 1–0. Målskytt: Jakob Poulsen.

6 juni 2009, VM-kval: Sverige–Danmark 0–1. Målskytt: Thomas Kahlenberg.

8 september 2007, EM-kval: Sverige–Danmark 0–0.

Mr Shining var tillbaka, Hamrén som vi en gång kände honom.

– Jag har en positiv känsla. Vi har sagt att vi ska ta oss till Frankrike och jag tror att spelarna ser fram emot det lika mycket som jag, sade förbundskaptenen när han presenterade truppen.

Men känslor vinner inga matcher.

Fakta talar ett annat språk. Danmark har vunnit de fem senaste mötena mot Sverige, hemma som borta, och har inte släppt in ett enda mål på 450 minuter.

Där ligger utmaningen. Eller en av utmaningarna.

Vem ersätter Ekdal?

Erik Hamrén har en del frågeställningar att brottas med inför de två landskamper som i mångt och mycket kommer att definiera hans år som förbundskapten. Ett nått slutspel och två missade. Eller två nådda slutspel och en miss. En betydande skillnad.

Hur får han ihop mittfältet utan skadade ankaret Albin Ekdal? Det är en av nycklarna för att lyckas över 180 minuter mot Morten Olsens danskar.

– Det är väldigt tråkigt för honom (Ekdal) och för landslaget. Han var rejält besviken. Det är andra playoffet han missar på grund av skada. Men vi har ett antal andra mittfältare och jag har tagit ut någon extra central "fältare" med tanke på det varningsläge vi har också, säger Hamrén.

– Jag är nöjd med de konstellationer vi kan få ihop.

Tror på Lewicki

Hur reagerar Oscar Lewicki på hjärnskakningen han fick mot Sjachtar Donetsk i Champions League? Där är Hamrén optimistisk.

– Det såg otäckt ut när det hände och jag kände direkt att där försvann en mittfältare till. Jag pratade med honom (Lewicki) i går och då hade han inga problem, han hade haft lite huvudvärk dagarna efter men det verkar ha tagit lyckligt. Han ska vara redo för full träning i veckan om det går som det ska, säger Hamrén.