Det var ett uttalande med glimten i ögat. Hamrén talar annars om ett "50–50-läge" inför mötena som avgör vilken förbundskapten som får tillbringa sommaren i Frankrike.

Han?

Eller Morten Olsen?

– Jag har en bra känsla, att det är dags för oss. Vi har en stark tro på att vi ska klara det här. Men jag ser också till fakta. Fakta är att Danmark har bättre resultat mot Sverige. Det var länge sedan Sverige vann mot Danmark. Ni är tio placeringar före oss på Fifa-rankingen. Jag tror att många danskar jublade när ni fick Sverige, men jag har inte sett en svensk jubla, säger Hamrén.

Missade i sista matchen

Förbundskaptenen menar att pressen bör vara större på Danmark, just på grund av favoritskapet och att danskarna ser Sverige som ett lag som ska slås.

– Det kanske är en större besvikelse hos danskarna eftersom ni missade EM i sista gruppspelsmatchen medan vi missade i september (förlusterna mot Ryssland och Österrike).

– Där hade vi vår stora besvikelse, säger Hamrén.

Han räknar med ett starkt folkligt stöd

– Jag är övertygad om att vi kommer att få ett starkt stöd av befolkningen, oavsett om folk är på Friends eller följer matchen via tv eller radio eller var man än ser eller lyssnar på matchen.

Har inget svar

Hamrén har den största respekt för Olsens Danmark.

– Danmark har ett bra eget spel, har haft i många år. Tittar du på ligan är det inte på samma sätt. Tittar man på Midtjylland, som vann ligan förra säsongen och är i topp just nu, är det kanske mer norskt än danskt om man uttrycker sig så.

– I landslaget jobbar man med den danska modellen, det är mer olika varianter i ligan.

Danmark har vunnit de fem senaste landskamperna mot Sverige – utan att släppa in ett mål. På frågan varför Danmark passat Sverige så illa, svarar Erik Hamrén:

– Jag har inget svar på det. Det är ett bra lag med bra fotbollsspelare, helt enkelt.