Fakta: Så avgörs EM-kvalet

Ett dubbelmöte avgör om det blir Sverige eller Danmark som får en biljett till EM-slutspelet i Frankrike 2016.

Sverige–Danmark, den 14 november på Friends Arena.

Danmark–Sverige, den 17 november på Parken i Köpenhamn.

Fakta: Mittfältskrisen

Erik Hamrén har drabbats av två återbud på det centrala mittfältet inför playoff-mötet med Danmark. Dessutom finns det flera frågetecken.

Ej tillgängliga:

Albin Ekdal, Hamburg: Slet av ett ledband i ena foten i bundesliga förra helgen och blir borta i upp till tre månader.

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva: Skadade ena ljumsken i ryska ligan i helgen och är tillbaka tidigast om tio dagar.

Frågetecken:

Oscar Lewicki, Malmö FF: Drabbades av hjärnskakning i Champions League-mötet med Sjachtar Donetsk men är på väg tillbaka.

Kim Källström, Grasshoppers: Klev av helgens ligamatch med magproblem men bör kunna spela till helgen. Har ett gult kort.

Tillgängliga:

Oscar Hiljemark, Palermo: En stark höst i Italien har tagit U21-landslagets guldkapten från i somras in i A-landslagstruppen.

Gustav Svensson, IFK Göteborg: Kom in som ersättare i Hamréns senaste trupp och gjorde ett inhopp mot Moldavien.

Vikarier:

Sebastian Larsson, Sunderland: Uttagen som högerback men har tidigare spelat innermittfältare både i klubb- och landslag.

Abdulrahman Khalili, Mersin Idmanyurdu: Främst tänkt som ett alternativ på en kant men spelar centralt i sitt turkiska klubblag.

Fotbollslandslaget har drabbats av ytterligare ett avbräck på mittfältet inför playoff-matcherna mot Danmark. Albin Ekdal (fot) är borta sedan tidigare. Under samlingens första dag berättade förbundskapten Erik Hamrén att även Pontus Wernbloom har tvingats tacka nej. Dessutom har Kim Källström haft magproblem.

– Det centrala mittfältet är det stora frågetecknet som jag har, säger Erik Hamrén.

Wernbloom fick en bristning i ljumsken när hans CSKA Moskva mötte Krasnodar på söndagen, och blir borta i två veckor.

– Två av de som har varit med mycket, framför allt Albin men även Pontus som spelade så sent som mot Ryssland, är borta och därmed blir det en ny konstellation på mittfältet.

Ingen fara med Källström

Situationen är dock inte särskilt oroande, anser Hamrén.

Han tycker att det finns bra valmöjligheter i truppen, spelare med olika kvaliteter som gör att truppen både har offensiv kraft och defensiv kunskap inför mötet på Friends Arena den 14 november och returen på Parken i Köpenhamn tre dagar senare.

– Vi har alternativ både defensivt och offensivt och några med en mix. Vi har bra alternativ för alla möjligheter, säger Hamrén, och rätar ut frågetecknet kring Källström.

– Det ska inte vara någon fara. Det var något tjafs med magen, inte någon skada.

"Har alternativ"

Förbundskaptenen hoppas även att Oscar Lewicki, som tränade för fullt på måndagen, ska vara redo för spel på lördag.

– Det ska vara positivt med Oscar. Sedan får vi se om det blir något bakslag, han har ju sina trappsteg, säger Hamrén.

Övriga innermittfältare i truppen är Oscar Hiljemark och Gustav Svensson. Även Abdulrahman Khalili och Sebastian Larsson kan vikariera centralt.

– Abbe ser jag som alternativ till två positioner. Han spelar centralt i klubblaget men gjorde också en bra U21-turnering på kanten. Med honom har vi fem bra centrala mittfältare och fem kantspelare, det är bra att vi har alternativ så att vi kan välja, säger Erik Hamrén.