Fakta: Ställningen i slalomcupen

1) Frida Hansdotter, 425 poäng, 2) Sarka Strachova, 351, 3) Veronika Velez Zuzulova, 320.

Återstående tävlingar: 15 januari Flachau, 31 januari Maribor, 6 mars Jasna, 19 mars St Moritz.

Frida Hansdotter fortsätter att trivas bra i backen i Flachau där hon har haft resultatraden 2–2–1 de senaste säsongerna.

Även om det inte började så bra på tisdagskvällen.

Hansdotter fick inte riktigt till det första åket i den mjuka snön och var sexa halvvägs in i tävlingen – 1,32 sekunder från ledande slovakiskan Veronika Velez Zuzulova.

– Det var väldigt svåråkt. Man ska kunna bemästra allt, det visade Zuzulova att det gick att göra. Jag tror jag hade lite otur med mitt startnummer också, men så är det och jag återhämtade mig bra i andra åket, sade Hansdotter till Radiosporten.

Klättrade i andra

I andra åket tog den 30-åriga svenskan ledningen när hon gick i mål – och det räckte till slut hela vägen till pallen. Velez Zuzulova behöll sin ledning från första åket och vann 31 hundradelar före tjeckiskan Sarka Strachova och 1,05 före Hansdotter.

– Jag känner själv att man får inte vara besviken (över en tredjeplats), men jag kände att jag hade mycket mer att ge och jag kände att jag hade åkningen i mig för att prestera så mycket bättre än vad jag gjorde i dag, sade trean till Radiosporten.

I den totala slalomcupen krympte Frida Hansdotters ledning ned till tvåan Strachova, som tog in 20 poäng och nu är 74 bakom. Trean Velez Zuzulova är forfarande på behörigt avstånd, 105 poäng från Hansdotter.

Swenn Larsson sjua

Det var fler blågula åkare som stod för fina insatser. Anna Swenn Larsson var i första åket nio hundradelar snabbare än Hansdotter, på femte plats. I andra åket var Swenn Larsson rejält illa ute vid ett tillfälle, men lyckades hålla sig på benen och blev sjua – 24-åringens klart bästa insats i världscupen i vinter.

Emelie Wikström gjorde samtidigt sin näst bästa tävling för säsongen och slutade elva.

Maria Pietilä Holmner, som enligt SVT tävlade med ryggsmärtor, hade det jobbigare och fick nöja sig med 21:a plats.

Redan på fredag väntar en ny kvällsslalom i Flachau. Den österrikiska skidorten har tagit över helgens tävlingar som från början var planerade att gå i Ofterschwang.

Den flytten har nog Hansdotter inte någonting emot.