Frida Hansdotter kom trea i lördagens slalom i amerikanska Aspen. Söndagen innebar ett kliv uppåt i resultatlistan, till andra plats.

För andra dagen i rad var hemmaåkaren Mikaela Shiffrin överlägsen – även om segermarginalen över natten krympte från rekordstora 3,07 sekunder till 2,65.

– Två pallplatser på två tävlingar är magiskt bra. Det hade inte kunnat börja bättre, sade Hansdotter till SVT.

Svenskan var imponerad av den 20-åriga amerikanskan.

– Vi får åka hem och kolla på vad hon gör för det här måste vi ändra på. Det bara flyter på och det ser väldigt lätt ut, sade Hansdotter.

Förbi Strachova

29-åringen var trea efter första åket och tog sig förbi Sarka Strachova, Tjeckien, i det andra.

Redan "i halvtid" hade Shiffrin slagit knockout på det övriga startfältet. Hon var då 1,69 före Strachova och hade 1,99 att gå på till Hansdotter.

Svenskan knappade in något på Shiffrin i inledningen av det andra åket men i slutet av banan var amerikanskan överlägsen.

– Jag åker bra i den övre delen. Där nere vågar jag inte riktigt låta skidorna gå men överlag är det väldigt bra, sade Hansdotter.

Inget skämt

Shiffrin var förstås mycket nöjd efter sina två segrar.

– Efter gårdagen undrade jag om de andra skämtade med mig. Jag trodde inte att jag kunde vara så långt före. I dag var det lite tufft i det andra åket men jag fortsatte att attackera och det är jag stolt över, sade hon.

Maria Pietilä Holmner, sjua efter första åket, blev näst bästa svenska på tolfte plats. Emelie Wikström tappade från åttonde till 16:e plats, Nathalie Eklund blev 21:a och Anna Swenn-Larsson slutade på 24:e plats.