Fakta: Ställningen i slalomcupen

1) Henrik Kristoffersen, Norge, 380 poäng, 2) Marcel Hirscher, Österrike, 340, 3) Alexander Chorosjilov, Ryssland, 174, 4) Felix Neureuther, Tyskland, 142, 5) Julien Lizeroux, Frankrike, 120.

Sv plac: 24) Jens Byggmark, 39 poäng, 25) Anton Lahdenperä, 37, 26) Mattias Hargin, 36, 28) André Myhrer, 26, 30) Axel Bäck, 22, 39) Markus Larsson, 9, 41) Emil Johansson, 6.

Tia i franska Val d'Isere. 21:a italienska Santa Caterina. Till resultatraden kan, bland annat, diskvalificeringen efter en felaktigt tagen käpp i Adelboden även adderas.

Det är Mattias Hargins säsongsstart i slalomens världscup.

En inledning som naggat på självförtroendet.

– Självklart blir självförtroende sämre, men det är ju bara bra resultat som ger det där bästa självförtroendet, säger han.

– Det går ganska fort i sporten, speciellt i slalom, så det gäller att inte gräva ner sig och tänka för mycket. Det blir man inte bättre av. Man måste ha harmoni för att kunna prestera, så man kan inte gräma sig för mycket.

Oroar sig inte

30-åringens sätt att hålla distansen till säsongsinledningens resultatrad har varit lättsam friåkning och tid med familj och vänner. Ytterligare ett har varit att skämtsamt publicera bilder på hotellrum som tapetserats med bilder på honom själv.

– Det var lite på skämt, säger han och skrattar.

– Klart att bra resultat gör att man mår ännu bättre men det gäller att släppa. Är onödigt att oroa sig just nu, vi får se var vi är när det har gått flera race.

"Alltid varit grym"

Det närmaste väntar i schweiziska Wengen.

Där har han stora förhoppningar på en vändning.

En detalj som kan tala för 30-åringen är att världscupslalomen är förlagd till slutfasen av störloppsbacken. Det ger en flackare åkning och det är något som Hargin har behärskat väldigt bra tidigare under karriären.

– Jag har alltid varit grym när det har varit flackt. Nu på slutet har jag lagt om och nästan åkt som bäst när det varit svårt och brant, så det gäller att få tillbaka mitt gamla driv i flackåkningen, som jag vet att jag har, säger han.

– Nu har vi tränat ganska flacka sektioner i Adelboden, och det känns ganska bra. Det ska nog bli fint det här.

TT: Vad behöver man tänka på när det är flackare?

– Det gäller att jobba ingångarna, ännu mer än vad man brukar. Tror det kan bli en sådan backe där man måste skapa lite fart själv, man får nästan skejta lite.