Under lördagen säkrades det allsvenska kontraktet för 2016 för Gif Sundsvall i och med att Djurgården besegrade Falkenberg. I fokus kring Djurgårdens seger stod den förre Gif-kaptenen Kevin Walker, som inför årets säsong lämnade för Djurgården. Med sina två assist var han rubrikernas man efter segern som betydde att hans gamla klubb höll sig kvar.

I den för tabellen betydelselösa matchen vann Giffarna ändå med 2–1.

– Vi vill ändå tacka dem men det är inte bara Djurgården och Kevin Walker det beror på, utan vi visar nu att vi kan fixa det här på egen hand, säger Giffarnas målvakt Tommy Naurin.

Men det satt hårt inne. Efter en första halvlek, där Gif Sundsvall radade upp chanser gick laget till halvtidsvila med 1–0-ledning. Målet inprickat av Jón Gudni Fjóluson i den 21:a minuten, framspelad av landsmannen Rúnar Sigurjónsson. Fjóluson kom perfekt på inlägget och nickskarvade bollen i en vid båge över Matt Pyzdrowski i Helsingborgsmålet.

– Vi gör en riktigt dålig första halvlek, i andra försöker vi jobba oss in i matchen och allt blir också bättre, säger Helsingborgsbacken Jere Uronen.

Tystade publiken

I den 78:e minuten tystade han också hemmapubliken, när han tog hand om en misslyckad hemmarensning och förpassade bollen i nät intill den vänstra stolproten.

– Jag fick en bra träff med högern. Det är alltid schysst att göra mål, som vänsterback får man inte göra det så ofta, säger Uronen.

Men hemmalaget skulle ändå få sista ordet till slut, med bara två minuter kvar frälste inhopparen Shpetim Hasani hemmapubliken då han fläkte in 2­–1-målet. Återigen med Sigurjónsson som framspelare.

Förening med laganda

– Vi visar återigen att vi jobbar hårt. När den här säsongen summeras tror jag mycket kommer att visa vilken laganda vi har byggt upp i den här föreningen, säger Naurin.

Han som fick vara med och vinna den betydelselösa matchen mot Helsingborg, den första av sitt slag för Giffarna på nio år.