Gästande Färjestad dominerade första perioden och tog ledningen i power play efter åtta minuter, genom Johan Persson som fick tag på pucken precis framför mål.

– Skönt att vi får resultat på en av utvisningarna, sade Färjestads Rickard Wallin till C More.

I periodpausen uppstod en chans för hemmalaget att kvittera då det blev bråk mellan Almen Bibic och Ole-Kristian Tollefsen och bara den senare blev utvisad.

– Nu har vi en bra chans i powerplay . Vi var tröga i första perioden men har pratat om det och hoppas vara bättre i andra, sade Rögles tränare Anders Eldebrink till C More.

Connolly het

Eldebrink fick dock inte se något mål där, det kom först när Jack Connolly petade in en retur, hans tredje mål på de senaste två matcherna.

– Formen är bra, jag har haft en del chansen i de senaste matcherna, tyckte Connolly som spelade två säsonger i Färjestad.

Rögle fick ett visst tryck efter målet och framför allt i power play med två minuter kvar av andra perioden. Men då bröt Mikael Johansson och var fri med Oscar Dansk i Röglemålet när han drogs ner. Kunde ha blivit straff men blev "bara" en utvisning.

Taktiskt byte

I sista perioden var det åter Färjestad som hade trycket men den blev mållös liksom förlängningen.

Där tog Färjestads tränare Tommy Samuelsson en rövare och bytte ut målvakten Justin Pogge mot Lars Haugen.

– Pogge spelade bra men har haft svårt att få med sig poängen i förlängningen och straffar, förklarade Samuelsson för C More.