Sara Hector låg femma efter första åket – bara elva hundradelar från en pallplats – trots att hon kände att det fanns mycket att förbättra i åkningen.

Men det andra storslalomåket blev inget lyft.

Tvärtom.

Hector hade bara 22:a bästa åktid då – och femteplatsen förbyttes till en sjundeplats.

– Sjua är ett bra resultat, men jag vill inte vara sjua, säger hon till TT.

"Tre bra svängar"

Efter förra säsongens genombrott, då det bland annat blev en VC-seger, har Sara Hector nu högre krav på sig själv. Besvikelsen var stor kort efter att tävlingen i Sölden var avslutad.

– Det känns som att jag kan åka så mycket bättre, men ändå gör jag inte det. Jag har väl tre bra svängar på hela banan. Jäkligt irriterande, säger hon.

Med lite mer distans kanske Hector ändå kan se en aning ljusare på säsongsöppningen i den isiga och svåråkta österrikiska backen.

– Då tycker jag säkert att det här är ett bra resultat på riktigt. Men det kändes verkligen som att jag hade chansen, utan att ta den.

Italiensk seger

Totalt var Hector besegrad av Federica Brignone med 2,41 sekunder. Italienskan kopplade ett rejält grepp redan i första åket och kunde sedan hålla undan till karriärens första VC-seger. På pallen fick Brignone sällskap av tvåan Mikaela Shiffrin, USA, och trean Tina Weirather, Liechtenstein.

I svensklägret kunde man förutom Hectors sjundeplats glädja sig åt Frida Hansdotters uppåkning. 29-åringen var tredje snabbast i andra åket, vilket förde upp henne till tionde plats efter ett svagt förstaåk.

Övriga svenskor gick det långsammare för. Kajsa Kling blev 21:a och Maria Pietilä-Holmner slutade 22:a. För Magdalena Fjällström, Nathalie Eklund, Emelie Wikström och Ylva Stålnacke var tävlingen över redan efter första åket.