Rangers vann med 3–0, och seglade upp i topp i den östra konferensen. Lundqvist leder fortfarande målvaktsstatistiken räknat i lägst målsnitt och bäst räddningsprocent och ligger jämsides med Washingtons Braden Holtby när det gäller antalet segrar.

Han utsågs än en gång till matchens bästa spelare av sajten nhl.com.

Nashville vann skotten med 31-19 men lyckades inte avsluta, ens när Lundqvist inte stod i vägen. Svenske centern Calle Järnkrok sköt i ribban i tredje perioden och Filip Forsberg missade den tomma buren i andra, när Rangersmålvakten var långt utanför. Forsberg, som gjorde 26 mål förra säsongen, har gått mållös från de senaste 16 matcherna.

Det var utan tvekan gästerna som stod för mycket av spelet. Först i tredje perioden kom Rangers igång med tolv skott mot mål mot sju under de två första perioderna. Fyra power play bidrog.

– Det betyder mycket för laget, att veta att vi hittar spelet under matchens gång, sade Henrik Lundqvist till nhl.com.

Tobias Enström gjorde mål för Winnipeg i första perioden, hans första för säsongen. Men det blev också lagets enda mål. Colorado vann med 4–1, och Carl Söderberg noterades för ett mål och en assist. Gabriel Landeskog stod för en målgivande passning.

I matchen Philadelphia-Carolina gjorde Victor Rask ett av Carolinas mål, hans sjätte för säsongen, men Philadelphia vann med 3–2 efter förlängning.