Olsson fick inte den start han hade hoppats på. Den unge britten, som skrällde även i åttondelsfinalen mot fjärdeseedade fransmannen Nicola Peifer, bröt snabbt svenskens serve och vann första set enkelt, 6–1. Bättre gick det för Olsson i andra.

– Jag hade ingen träff alls i första. Men i andra skänkte han i stort sett bort första gamet, och efter det var det bara att köra på. Man märkte att han blev lite tagen av situationen, säger Stefan Olsson.

Tog greppet

Olsson vann andra set med 6–1 och hade plötsligt ett stort mentalt grepp om matchen. Inte såg det sämre ut av att Olsson bröt brittens serve fram till 3–1 i skiljeset.

– Jag hade ju 3–1 och skulle bara serva in till 4–1. Men sedan hände något. Jag vet inte varför det blev som det blev, säger Stefan Olsson.

Alfie Hewett, endast 18 år gammal, visade prov på ett imponerande lugn trots sin unga ålder, och fick plötsligt igång slagen igen. Olsson hade inget svar och förlorade matchens fem sista game.

Framtida världsetta

– Jag är jättebesviken, det här var inte alls vad jag ville. Det är jättetungt. Jag hade ju sagt att jag skulle ta ett guld. Men samtidigt så spelar han jäkligt bra. Ge honom några år så kommer han nog att ligga som världsetta, ska ni se.

Om det var sista chansen till ett Paralympics-guld i singel kan han inte svara på just nu.

– Jag fortsätter minst ett år till, eftersom det ändå känns så bra som det gör. Sedan har jag inte bestämt mig. Men kanske kommer jag tillbaka om fyra år.