Tillsammans med Marcus Rohdén, Alexander Fransson och Emil Forsberg bildade Hiljemark ett ovanligt orutinerat blågult mittfält.

De fick slita hårt mot Nederländerna.

– Antalet löpmeter som vi får lägga ner för varandra i dag är väldigt stort. Vi möter tre centrala mittfältare som är väldigt bra och dessutom kommer Sneijder in väldigt mycket centralt, säger Hiljemark.

– Det blev väldigt mycket defensivt i dag eftersom de har så stort bollinnehav.

Hög nederländsk nivå

Den 24-årige Palermo-spelaren, som lär ha stärkt sina aktier inför fortsättningen av VM-kvalet, tyckte att den svenska insatsen var bra med tanke på förberedelserna.

– Vi får ihop det inställningsmässigt och jobbar bra tillsammans i defensiven, efter bara en vecka tillsammans. Och vi möter ett riktigt bra fotbollslag, kolla deras individuella skicklighet och de klubbar de spelar i – det är riktigt hög nivå.

Oscar Hiljemark var trots allt med i sommarens EM-trupp, dock utan att få speltid. Alexander Fransson, kollegan på centralt mittfält, är betydligt mer färsk då han för första gången var uttagen i det "riktiga" landslaget.

– Det var mäktigt att gå ut på Friends inför svenska supportrar. Det har man drömt om sedan man var liten, säger Basel-mittfältaren.

Luxemburg nästa

Om 22-åringen – som tidigare hade förbundskapten Janne Andersson som tränare i IFK Norrköping – var nöjd med sin insats?

– Ja, det tycker jag ändå att jag får vara. Klart att jag kanske skulle ha vela ha lite mer boll, men som helhet var det godkänt.

Närmast väntar Luxemburg och Bulgarien i oktober, på papperet betydligt enklare uppgifter.

– Då gäller det att vi kan få ihop ett mer kreativt och kollektivt anfallsspel, hålla mer i bollen och skapa mer chanser. Men det tror jag definitivt att det finns kvalitet för att göra, säger Oscar Hiljemark.