Fakta: Danmarks EM-kval

Danmark släppte endast in fem mål i sin EM-kvalgrupp på åtta matcher, men gjorde bara åtta framåt och slutade trea efter Albanien och Portugal (vann gruppen).

Här är Danmarks resultat i gruppen:

0–1, Portugal (borta), 8 oktober 2015.

0–0, Armenien (b), 7 september 2015.

0–0 Albanien (hemma), 4 september 2015.

2–0, Serbien (h), 13 juni 2015.

3–1, Serbien (b), 12 november 2014.

0–1, Portugal (h), 14 oktober 2014.

1–1, Albanien (b), 11 oktober 2014.

2–1, Armenien (h), 7 september 2014.

Samtidigt som det svenska landslaget inte hade några medieaktiviteter var det öppet hus hos danskarna i Helsingør med alla spelare tillgängliga för pressen dagen efter 1–2-förlusten borta mot Sverige.

– Resultatet var bra för oss och rättvist. Jag hade velat se fler stora målchanser, men det får man acceptera, säger förbundskaptenen Morten Olsen.

Inte förberett för straffar

Startspelare som exempelvis Thomas Kahlenberg, Viktor Fischer och Martin Braithwaite fick genomgående låga betyg för sina insatser i dansk press. Olsen gick dock på defensiven när han fick frågan om han hittade mer rätt i sin uppställning när trion Nicolai Jørgensen (målskytt), Pierre-Emile Højbjerg och Yussuf Poulsen kom in i andra halvlek.

– Jag har ingen kommentar till det, säger Olsen.

Om Danmark vinner med 2–1 på Parken väntar förlängning. Olsen har dock inte förberett sina spelare för en eventuell straffläggning.

– Nej. Jag kan inte se att man kan förbereda sig för det.

Danmark släppte endast in fem mål på åtta matcher i sin EM-kvalgrupp. Nu blev det två mål på en match mot Sverige.

– Jag tror att vi ska vara glada över att vi inte släppte in fler mål, men det är sådant som händer, säger mittbacken Simon Kjær.

"Mer taktisk affär"

TT: Vad förväntar du dig för matchbild på Parken på tisdag?

– Det kommer nog att vara en lite mer taktisk affär. Vi är också väl medvetna om att vi bara måste göra ett mål och hålla nollan för att avancera till EM, säger Fenerbahcespelaren.

Nicolai Jørgensens sena reducering i Stockholm förändrar förutsättningarna, framhåller mittbackskollegan Daniel Agger, Brøndby.

– Det ger oss goda förutsättningar, men det krävs att vi höjer vår nivå och spelar bra i mer än 20 minuter. Det verkade som att de (Sverige) blev trötta på slutet. Vi avslutade matchen så som vi ville börja den, säger Agger.