Idrottsutövare på flykt som inte längre har något land att representera kommer att få delta i sommar-OS i Rio de Janeiro nästa år.

Den internationella olympiska kommitténs ordförande Thomas Bach meddelade detta sedan 180 av 193 medlemsländer i FN gett sitt stöd till förslaget i en tid då en stor mängd människor befinner sig på flykt från krig och fattigdom i Mellanöstern, Afrika och Asien.

– Som det nu ser ut kan ingen av dessa idrottsutövare delta i OS även om de kvalificerat sig, eftersom de är utan hemland och inte har någon nationell olympisk kommitté att representera och få stöd av. De är utan landslag, flagga och nationalsång. Men dessa flyktingar är nu välkomna till OS för att tävla under den olympiska flaggan och den olympiska hymnen, sade Thomas Bach

– I OS-byn ser vi tolerans och solidaritet sin dess renaste form. Idrottsutövare från 206 nationella olympiska kommittéer lever tillsammans i harmoni och utan någon form av diskriminering. De som är på flykt är välkomna att bo med övriga 11 000 idrottsmän och kvinnor i den olympiska byn, sade Thomas Bach.