Fakta: Panamadokumenten

Läckan beskrivs som en av historiens största. 2,6 terrabyte med data har överlämnats av en anonym källa. Sammanlagt rör det sig om 11,5 miljoner dokument, enligt Süddeutsche Zeitung.

De senaste 12 månaderna har omkring 400 journalister från över 80 länder gått igenom dokumenten. Materialet kommer från advokatbyrån Mossack Fonseca i Panama som säljer anonyma offshore-bolag. I läckan finns information om runt 214 000 företag.

Över elva miljoner interna dokument som kommer från den Panamabaserade advokatfirman Mossack Fonseca har under ett års tid granskats av hundratals journalister från flera olika länder. I Sverige har SVT:s Uppdrag granskning fått ta del av materialet. Där finns namnen på ett 20-tal kända aktiva och före detta aktiva fotbollsspelare från toppklubbar som Barcelona, Manchester United och Real Madrid, däribland Lionel Messi.

Messi och hans far Jorge Horacio är sedan tidigare åtalade i Spanien och misstänks för att ha använt sig av offshoreföretag för att undanhålla skatt. I de nu granskade dokumenten framgår att far och son Messi ägde ytterligare offshorebolag. Rättegången i Spanien ska inledas den 31 maj.

Här finns också Juan Pedro Damiani, som sitter i Fifas etiska kommitté. Damianis advokatfirma har haft uppdrag åt flera av de som nu anklagas i korruptionsskandalen inom Fifa.

Enligt SVT avslöjar de läckta dokumenten hur advokatfirman Mossack Fonsecas skapar brevlådeföretag i skatteparadis. Stora summor pengar undanhålls skattemyndigheterna och kontakterna mellan kunderna och advokatfirman sköts av banker.

Förutom idrottsstjärnor ska också toppolitiker, filmstjärnor och kriminella använt sig av advokatfirmans tjänster.