Green trodde att rapporterna från Malmö – där Norrköping tidigt tog ledningen – påverkade Blåvitts spelare.

– Ja, men vi gjorde ju inte heller det vi skulle, sade han till Radiosporten.

Men festen började bra. Då var det en Allahelgons-Änglasång på Gamla Ullevi som hördes ända ut till Vinga.

Det var blåvita halsdukar på läktarna som lyste som strass i en partyblåsa.

Det fullsatt och festligt och folkligt och en törst efter framgång som nästan gick att ta på.

Och så blev det ett antiklimax utan dess like.

Tidigt underläge

Tobias Eriksson chocksköt in 0–1 på en omarkerade blåvit vänstersida och Papa Diouf spädde på till 0–2 på en retur i en rörig situation och i det läget behövdes tre IFK-mål och en Malmö-kvittering om det skulle finnas anledning alls att sätta på guldpyttspisen på Kamratgården.

– Det kan bara bli bättre, sade en bestämd högerback i IFK, Emil Salomonsson, till C More i pausen.

Då hade besvikelsens plastglas kastats in på plan, publiken buat och kvidit och frustrationen på plan lyst som maskrosor på en nyansad gräsmatta.

Inte nog med att högmotiverade Kalmarspelare tycktes älska inramningen ju längre matchen led och gav allt, och lite till, i varenda närkamp. IFK Göteborgs spel var dessutom minst sagt bedrövligt med tanke på matchens dignitet, inte minst i första halvlek.

Inget pytt

Drygt 17 300 åskådare hade ingen kul lördagseftermiddag, minus något 100-tal i Kalmar-klacken. Bengalerna som tändes i början av andra lyste inte upp i depparmörkret, utan hade som vanligt bara den effekten att matchen försenades.

Danske Mads Albaek gjorde IFK Göteborgs bägge mål.

Guldhoppets lördag hade ganska raskt förvandlats till en silverdag för IFK Göteborg, det blev ingen segerpytt på Kamratgården i år heller. Paradrätten har bara serverats en gång, 2007, sedan 1996.