Inför 28 228 i publiken blev det 3–2 mellan Arsenal och Manchester City på Ullevi i Göteborg. En av åskådarna stormade in på planen och fick en selfie med målskytten Theo Walcott.

Förra veckan möttes Manchester United och Galatasaray på samma arena i det som var den första av två träningsmatcher som marknadsfördes som en supermatch. Då kom 30 234 åskådare.

Affe Akbari, vd för arrangerande Sport & Evenemang, berättar att det inte blir någon repris nästa år.

– Det blir ingen i Göteborg. Vi arbetar med andra städer och arenor. Jag tror inte det blir i Sverige ens. Vi kör hela Norden och tittar på andra alternativ. Det dröjer nog tre eller fyra år innan vi kör en match i Sverige igen.

"Gott rykte"

De utländska toppklubbarna lockas till olika länder för sina försäsongsturnéer, men enligt Affe Akbari är det inte pengarna i första hand som gör att de har valt Sverige.

– Vi har ett gott rykte i Skandinavien. Arrangörerna, arenorna, gräset, publiken. De engelska klubbarna kommer med 70 personer hit. Är de i Kina behöver de vara 200 för att allt ska lösa sig. Det finns inte samma förtroende och de måste dubbelkolla allt. Hela tiden. I Asien får klubbarna ungefär fem gånger mer betalt för att spela försäsongsmatcher.

För Arsenal och Manchester City var Ullevi-matchen den sista före ligastarten nästa helg. Mest noterbart utöver resultatet var att Arsenals Gabriel skadade sig i den 93:e minuten. Då hamnade svenske domaren Martin Strömbergsson i fokus.

– Vi ber alltid om att inte få tilläggsminuter i vänskapsmatcher. Men domaren lade till tid ändå. Det är så det är, sa Arsenals manager Arsène Wenger.

Londonlaget har bara en mittback (Koscielny) tillgänglig inför premiären mot Liverpool.

Få intervjuer

I den mixade zonen valde få av spelarna att stanna för att bli intervjuade. Några sade "ursäkta mig" och gick vidare. Manchester Citys Yaya Touré fnös bara i riktning mot journalisterna. Men lagkompisen Kevin De Bruyne ville nästan aldrig sluta prata.

– Det var en vänskapsmatch. Vi testade en del nya saker. En del av dem fungerade, andra inte. Det är ett nytt spelsystem och vi behöver tid för att komma in i det. Vi kommer att vara redo för ligapremiären. Nu börjar allvaret, sade han.