Efter förlusten i premiären mot AIK har nykomlingen och tabellettan Västervik åtta raka segrar i hockeyallsvenskan, varav sju trepoängare.

Den senaste i raden kom på bortaplan mot SHL-degraderade Modo, 3–1.

Att Modo tog ledningen efter 35 sekunder störde inte gästerna. För femte gången den här säsongen vände Västervik ett underläge till seger.

– Vi har en känsla i laget att inget är omöjligt. Det spelar ingen roll vad som händer. Vi trummar på hela matchen oavsett, sade 3–1-skytten Fredric Andersson till C More.

Förre Modospelaren Victor Öhman – vars lillebror Oscar spelade i hemmalaget – visade vägen för Västervik när han kvitterade till 1–1 med 58 sekunder kvar av första perioden.

– Det är klart att det är jäkligt speciellt. Jag har tillbringat alla mina ungdomsår här och farsan, farfar, morsan... ja, hela släkten satt på läktaren, sade 21-åringen.

Framspelningen till Öhmans mål kom från 40-årige Conny Strömberg, som också hade en klubba med i Anderssons 3–1-mål. Strömberg är också bördig från Örnsköldsvik.

Han tror att Västervik kan fortsätta vinna.

– Vi är lika bra som många andra lag och om vi kan behålla skärpan och målvaktsspelet (Jonas Fransson stoppade 26 skott mot Modo) kan det räcka långt, sade Strömberg.