Fakta: Sveriges World Cup-backar

Mattias Ekholm, 26, Nashville. SM-guld 2012, årets back i elitserien 2012.

Oliver Ekman Larsson, 25, Arizona. Flest backmål i NHL 2015, OS-silver 2014.

Victor Hedman, 25, Tampa Bay. Vann Guldpucken 2015, Stanley Cup-finalist 2015.

Niklas Hjalmarsson, 29, Chicago. Tre Stanley Cup-titlar, OS-silver 2014.

Erik Karlsson, 26 år, Ottawa. Har vunnit backarnas poängliga i NHL fyra gånger, två Norris Trophy som ligans bästa back, OS-silver 2014.

Hampus Lindholm, 22, Anaheim. JVM-silver 2012.

Anton Strålman, 30, Tampa Bay. Två Stanley Cup-finaler, 2014 och 2015.

Det är den rutinerade 26-åringen och Anaheims framtidslöfte Hampus Lindholm, 22, som ser ut att strida med Ekholm om den sista platsen till premiären mot Ryssland.

Så de sista träningarna under veckan samt genrepet mot Europalaget i Washington natten till torsdagen, svensk tid, är den tid som finns att övertyga ledarstaben.

Fick spela forward

De har spelat varsin match mot Finland – även om Ekholm oväntat fick hoppa in på en forwardsplats i den andra matchen i Göteborg sedan Rickard Rakell blivit sjuk.

– Det var lite nytt, jag har nog inte spelat forward på tio år, men jag föredrar nog att vara back faktiskt, skrattar han.

Ekholm har rutinen och har spelat tre raka VM medan Lindholm gjorde landslagsdebut mot Finland i Göteborg. Båda är allroundbackar med både offensiva och defensiva kvaliteter. Förbundskapten Rickard Grönborg om hur han ser på backkampen:

– Analytiskt sett så är de nästan tvillingar. Det är två väldigt bra hockeyspelare som får stora uppdrag i sina klubblag och som har visat här att de är väldigt bra. Sedan om det är mellan dem två det står – det får vi se i slutändan. Det är mycket som kan hända med skador och sånt. Vi har sju väldigt kompetenta backar som vi känner oss trygga med.

In på återbud

Hampus Lindholm kom in sent sedan Detroitveteranen Niklas Kronwall tvingats lämna återbud på grund av knäproblem.

– Jag kan bara fokusera på mitt egna spel och på vad jag gör på och utanför isen, sedan får man se vad tränarna tycker och tänker.

Lindholm tillhör Anaheim, men har ännu inget kontrakt för den kommande säsongen. Det fick honom inte att tveka på att ställa upp.

– Det var bara att tacka ja. Detta är en resa som man inte får vara med om så ofta, så det ska bli riktigt kul. Mitt kontrakt är inget jag kan påverka själv.