Fakta: Svenska cupen

De allsvenska lagen går in i omgång två av svenska cupen. Vinnarna i den omgången går vidare till gruppspelet, som spelas under tidiga våren 2017. Gruppsegrarna spelar sedan kvartsfinaler.

Allsvenska lag som är klara för gruppspelet: AIK, Djurgården, Hammarby, Helsingborg, Kalmar, Örebro, Gefle, Falkenberg, Häcken och Norrköping.

Kommande matcher i andra omgången: Landskrona–Malmö FF, Gauthiod–Elfsborg, Norrtälje–Sundsvall, Sollentuna–Östersund och Oskarshamn–IFK Göteborg (samtliga matcher utom IFK Göteborgs spelas den 25 augusti).

Andreas Isaksson återvände till Djurgården efter en över tio år lång proffskarriär för knappt två veckor sedan.

I allsvenskan har han hittills bara suttit på bänken, men i onsdagens match i andra omgången av svenska cupen borta mot division 2-laget Smedby fick 34-åringen dra på sig matchtröjan.

Isaksson släppte en straffspark förbi sig i matchens slutskede, men vad gjorde det? Djurgården vann med klara 5–1 och är klart för vårens gruppspel.

– Skönt att komma tillbaka. Det var kul. Jag fick tyvärr inte hålla nollan men det var ju en straff, sade Isaksson till SVT.

Även AIK är vidare, efter att ha besegrat Luleå med 2–0. 16-årige supertalangen Alexander Isak gjorde båda målen.

– Alexander är en enormt bra spelare, sade AIK:s lagkapten Nils-Eric Johansson till C More och berättade att han var nöjd med att vara vidare i cupen.

– Man vet att den här rundan kan vara jobbig.

I Häcken gjorde nyförvärvet Alexander Farnerud debut. Den välmeriterade mittfältaren gjorde ett av målen då division 4-laget Växjö slogs tillbaka med hela 11–-1.

Lika kul var det inte för Jönköpings Södra. Laget förlorade mot Vänersborg med 0–2 och missar därmed vårens gruppspel.